Winnares Floortje van Galen

Die ideale dine & date tas van tassen-ontwerpster Floortje van Galen

De winnaar van de Hester van Eeghen Leather Design Prijs 2009 is Floortje van Galen.

Winnares Floortje van GalenWinnares: Floortje van Galen

Het begon bij de verkoop van zelfgemaakte tassen op Koninginnedag, en nu zijn de ontwerpen van Hester van Eeghen (1958) wereldwijd te vinden in 150 winkels en musea over de hele wereld. Ruim twintig jaar geleden begon zij haar eigen winkel in Amsterdam met lederwaren (tassen, schoenen, handschoenen) in opvallende kleuren, geometrische vormen en bijzondere details. Ook heeft ze de Stichting Leather Design opgericht, die zich sterk maakt om het uitstervende vak van tassenontwerper levend te houden, onder meer door het organiseren van tentoonstellingen.

Elke twee jaar schrijft ze in samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje, een wedstrijd voor beginnende ontwerpers uit. De Hester van Eeghen Leather Design Prijs wordt uitgereikt aan ambachtelijke ontwerpers die gebruikmaken van leer een wedstrijd om ontwerpers die met leer werken, te stimuleren. Het thema van de wedstrijd richt zich op de historische collectie van het museum en luidde ditmaal: Dine & Date. Oftewel: ontwerp een leren avondtas waarbij ‘romantiek, schoonheid, spanning en verwachtingen geheel tot uitdrukking kunnen komen’.

Vier deskundigen uit de leerindustrie en de museumwereld beoordeelden onder leiding van Van Eeghen de 38 inzendingen. Winnares werd Floortje van Galen, want, zo staat in het juryrapport: ‘De combinatie van originaliteit, kunstzinnigheid, ambacht, maakbaarheid en materiaalgebruik is in de tas van Floortje van Galen het meest perfect uitgewerkt’.

Het ontwerp, een tas van zacht kalfsleer met ‘ingeboogde’ stukjes veulenbont, mag zij in een serie van 30 stuks laten produceren door een vakman. (Zie foto boven)

2e plaats Joaney Korevaar2e plaats: Joaney Korevaar

Aan een tas in de vorm van een schelp, ontworpen door Joaney Korevaar, werd de tweede prijs toegekend en Corinne Franke kreeg voor haar met veren afgebiesde tasje een originaliteitsvermelding.
Alle 38 inzendingen zijn nog tot en met 28 februari in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam te zien.

originaliteitsprijs Corinne Franke
originaliteitsprijs: Corinne Franke

Bron: BRIGHT.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s