Krista van Dijk - Russia_1_rood_web

Krista van Dijk: van elegant tot trendy en van hip tot exclusief

Krista van Dijk (1978) is geboren en getogen in Friesland. In 1999 studeerde ze af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met als afstudeer project een aantal zelf ontworpen exclusieve tassen. In 2001 heeft ze zich verdiept en gespecialiseerd in het vervaardigen van lederen tassen aan het SVGB in Nieuwegein. In de zomer van 2003 is ze vanuit haar woning gestart met Krista’s – het ontwerpen, produceren en verkopen van tassen. Sinds 1 juli 2005 zit Krista’s in een bedrijfspand in Sneek.

Krista van Dijk - Russia_1_rood_web

Krista ziet de tas als verlengstuk van het lichaam. Ze ontwikkelt nieuwe manieren van dragen en zorgt daarbij voor comfort en gebruiksgemak. Omdat een tas ook een beschermende functie heeft, maakt Krista gebruik van sterke materialen zoals kalfsleer, geitenleer en tentdoek. Ze onderscheidt verschillende vormen en functies door gebruik te maken van kleur en materiaal contrasten. De inspiratie voor haar tassen haalt Krista met name uit de natuur, maar kan ook gehaald worden uit een thema als ‘surfen’.

Krista van Dijk - Helsinki_turq-groen

De tassen die Krista ontwerpt zijn zeer divers. Van elegante lederen damestas tot trendy sporttas, van hippe schooltas tot exclusieve weekendtas. De Kristassen worden op zo’n 35 punten door het hele land verkocht. Van museumwinkel tot kunstuitleen, van boetiek tot luxe geschenkartikelen winkels. Naast deze vaste verkooppunten neemt Krista ook regelmatig deel aan fairs en diverse exposities.

Bron: Krista’s

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s