Annelies Timmermans - collectie

Ontwerpster Annelies Timmermans ontwerpt tassen met een sobere maar luxueuze look

Als je Annelies Timmermans zegt, zeg je kwaliteitsvolle, duurzame tassen met een sobere maar luxueuze look. Ontstaan uit één enkel basismodel, groeide het aanbod uit tot een volwaardige collectie. Annelies is al aan haar vierde collectie toe: zoals altijd zijn het ook nu eenvoudige, unieke ontwerpen met een perfecte afwerking. Classy!

Annelies Timmermans - collectie

Na haar studies als grafisch vormgever aan de Sint-Lucas Hogeschool in Antwerpen werd ze pas echt gebeten door de modemicrobe. Ze had al haar mini-kledingcollectie geïnspireerd op de Japanse koi, maar haar passie voor accessoires, die ze vaak uit oude lederen jassen maakte, haalde de bovenhand. Ze vertrok naar Milaan waar ze stage liep bij Vintage 55 en bij modehuis Luisa Beccaria.

Al snel bleek Annelies getalenteerd te zijn. In 2007 won ze de publieksprijs van de Fortis en Comeva Starters Award. Het prijzengeld investeerde ze in een eigen handtassencollectie. De rest is geschiedenis.

Haar tassen worden in Italië geproduceerd door een ambachtelijk atelier, met veel aandacht voor afwerking en detail. Er wordt uitsluitend Italiaans leder gebruikt, omdat die bekend staat om zijn duurzaamheid en kwaliteit. Het label richt zich op alle vrouwen die op zoek zijn een mooie, duurzame en comfortabele tas.

Annelies Timmermans - collectie

Haar nieuwe collectie is gedurfder dan de vorige. Ze heeft meer kleur gebruikt zoals rood en groen. Camel blijft ook dit seizoen een topper. Neutrale tinten zoals beige en bruin blijven ook in, voor diegenen die het op safe willen spelen.

Annelies Timmermans biedt kwaliteit en daar hangt een prijskaartje aan vast. Maar bekijk het als een duurzame investering. Je zal nog jarenlang plezier beleven aan een tas van Annelies’ hand. Prijzen liggen tussen € 100 en € 180 voor de pochettes en kleine tasjes. Voor handtassen van middelgroot formaat betaal je tussen € 250 en € 350. De weekendtassen en reismodellen zijn algauw tussen € 400 en € 550.

Annelies heeft (nog) geen eigen winkel, maar je kan haar collectie in verschillende verkooppunten in Vlaanderen kopen. Er zijn er zo’n 15. Als je geïnteresseerd bent, ga dan snel een kijkje nemen op haar website om een verkooppunt in jouw buurt te vinden. Ook in Canada, Japan en Italië kan je haar tassen bewonderen.

Wij zijn in ieder geval al fan van haar!
Marie Sebrechts Gillain

Bron: Label. FASHION FOCUS
Kijk ook op: Annelies Timmermans

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s