Wim Mutsaers tassen - SVGB

Voel jij je een echte tassen ontwerp(st)er? Leer tassen maken bij de SVGB

De SVGB is het kennis- en opleidingencentrum voor uniek vakmanschap.  De branches zijn een verpersoonlijking van  dat vakmanschap. Innovatieve technologieën, ondernemerschap en maatwerk kenmerken de branches. In het krachtenveld tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven bevordert de SVGB de kwaliteit van opleidingen en het vakmanschap en ondernemerschap in de branches. De SVGB informeert over het onderwijs en de arbeidsmarkt in de branches en creëert toekomst voor bestaande en nieuwe opleidingen in specialistisch vakmanschap.

Wim Mutsaers tassen - SVGB

Op dit moment verzorgt de SVGB opleidingen voor vijf branches. Ook zijn er vele cursussen die je kan volgen. Één van de cursussen betreft het vakmanschap tassen maken.

De cursus tassen maken duurt twee jaar. De leerstof van het het eerste en tweede jaar sluiten naadloos op elkaar aan. Je begint met het maken van klein lederwaren, zoals een eenvoudig portomonnee. Met de basisvaardigheden die je dan hebt opgedaan, kan je beginnen met het maken van tassen. Onder begeleiding maak je een 15-tal tassen. Van een eenvoudige shopper tot een tas die je zelf hebt ontworpen. Tegen het eind van de cursus ontwerp je zelfstandig en voer je dit ontwerp onder begeleiding uit. Naast praktijklessen doe je ook een uitgebreide theoretische kennis op.

Toelatingseisen
Je hoeft niet aan specifieke toelatingseisen te voldoen. Wel is het belangrijk dat je handvaardig en praktisch ingesteld bent en dat je ruimtelijk inzicht hebt. Ook vragen we enthousiasme, doorzettingsvermogen en de bereidheid om ongeveer 1 dagdeel per week thuis te werken.

Aantal deelnemers
Minimaal 10 deelnemers; maximaal 12 deelnemers.

Cursusprijs (wijzigingen voorbehouden)
€ 2.725,- Daarnaast moet je rekenen op eenmalig minimaal € 75,- gereedschappen en ongeveer € 100,- tot € 300,- materiaalkosten.

Duur
De cursus bestaat uit 50 bijeenkomsten verdeeld over twee jaar. Het eerste jaar 30 en het tweede jaar 20 bijeenkomsten. Het is niet mogelijk om de cursusjaren apart te volgen.
De precieze cursusdata zijn nog niet bekend. U kunt zich wel alvast aanmelden. Zodra de startdata bekend zijn zullen deze hier vermeld worden.

Inschrijven of meer informatie?
Wilt u zich inschrijven ? Klik hier.
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de SVGB op telefoonnummer 030-603 67 56. Of stuur een e-mail naar cursus@svgb.nl

Bron: SVGB

Advertenties

3 reacties op “Voel jij je een echte tassen ontwerp(st)er? Leer tassen maken bij de SVGB

  1. Ik heb interesse om deze cursus te volgen ,alleen is het voor mij belangrijk om de data te kennen wanneer de cursus lederwaren doorgaat daar het voor mij een grote afstand is ik kom vanuit Gent (Belgie).

    Kunnen jullie mij informeren van zodra de data bekend zijn ?
    Met vriendelijke groeten,
    Brigitte Kleynnaert

  2. Ik wilde graag weten of deze opleiding ook in Belgie wordt gegeven.
    En de kosten is dat voor een jaar of twee jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s