Ellen Verbeek - tassen collectie

Ellen Verbeek wil voor de zomercollectie 2010 tassen in een harmonieuze staat doen uitmonden

E l l e n v e r b e e k bags and accessories.

Om een bepaalde balans te bereiken heeft ellen verbeek in haar collectie zomer 2010 bepaalde totaal verschillende elementen gesynchroniseerd, waardoor elke element apart weer een interactie ondergaat om als eindresultaat weer samen te smelten in een mooi harmonieus geheel.

Ellen Verbeek - tassen collectie

Ellen Verbeek – tassen collectie

Omdat ontwerpen een samenstelling van alle menselijke betekenissen is, is het bereiken van een waar ontwerpevenwicht noch een eenvoudige, noch complexe, inspanning maar een evenwichtsoefening tussen gevoel en functionaliteit.

Harmonie tussen het organische (vormgeving), de kracht van de natuur(materiaalgebruik) in alle eenvoud maakt van deze elementen een samensmelting die de basis vormt voor een krachtig, stijlvol en architecturaal getint ontwerp.

Houten constructies die in een organische zachte vrouwelijke lijn zijn gesculpteerd zijn als basis gebruikt voor de sandalen. Deze hakken verlengen het been en geven eveneens een zeer stabiele fitting. Het stimuleert op deze wijze een sterker vrouwelijk bewustzijn en balans met de omgeving.

Ellen Verbeek -tassen collectie

Ellen Verbeek -tassen collectie

Vloeiende vormen worden in het leer uitgewerkt met achteraan een sluiting van een pied-de poule motief in stof, hetgeen eveneens sensueel rond het been kan gewikkeld worden.

Muilen waarin de voet met een brede band leer word omhuld, eveneens met een band in stof die het been kan omwikkelen (die er eveneens afgehaald kan worden). Opnieuw creeert ellen verbeek de mogelijkheid om de schoenen op zijn eigen manier te dragen.

Deconstructie van het silhouet : bij bepaalde modellen zijn de enkels redelijk sterk omwikkeld, daar tegenover zijn de sandalen vooraan verfijnd open, hetgeen opnieuw samenvloeit in een harmonieus en vrouwelijk geheel.

Invloeden uit de Afrikaanse kunst zijn subtiel verwerkt door het gebruik van kettingen en riemen omheen de enkels. De zware kettingen staan weer in contrast met het verfijnd ontwerp in leer. Dit spel van contrasten vormt de rode draad doorheen de collectie en maakt dat de vrouw een schoen draagt met een sterke look, maar toch zeer stijlvol en elegant.

Kenmerkend zijn de pure, volle kleuren, toch zijn deze kleuren ergens gebroken waardoor ze zeer warm overkomen en makkelijk te combineren zijn.

Ellen Verbeek -tassen collectie

Ellen Verbeek -tassen collectie

Rood, geel, zwart, beige en donkerbruin vormen de basiskleuren in het vegetaal gelooid leer en worden gecombineerd met stof, hout en koperen kettingen. Het materiaalgebruik van deze schoenen is eveneens volledig ecologisch.

Voor de zomer 2010 zijn de tassen daarentegen eerder subtiel en speels geëvolueerd. De tassen zijn omwikkeld met een soort harnas van organische vorm. Dit harnas kan men ook verwijderen van de tas om zodoende opnieuw variatie te brengen.

De kettingen komen terug in de handtassen en vormen een mooi geheel met de schoen.

Het gevoel materialen onaangeroerd in eer te laten zijn, hun aardse herkomst eveneens te laten doorvloeien in het werk van ellen verbeek en dit alles in een harmonieuze staat te doen uitmonden is de voornaamste doelstelling voor de zomercollectie zomer 2010.

Bron: Media & Cetera
Lees ook: Ellen Verbeek

Advertenties

Eén reactie op “Ellen Verbeek wil voor de zomercollectie 2010 tassen in een harmonieuze staat doen uitmonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s