Tassen met klasse - Auteur Enderlen-Debuisson, Co-auteur Laisné, C.

Tassen met klasse

Een tas is een essentile accessoire voor de modebewuste vrouw. Wie de trend op de voet wil volgen, komt er niet met kleren alleen, want een mooie tas hoort bij elke outfit. Voor dit boek hebben twee talentvolle ontwerpsters ruim twintig effen en kleurige, vrolijke of minder uitbundige, maar absoluut trendy tassen bedacht.

Tassen met klasse - Auteur Enderlen-Debuisson, Co-auteur Laisné, C.

In deze verzameling vindt u modellen voor alle gelegenheden en in alle stijlen. Van een handige tas met veel vakken tot een sierlijk avondtasje en van een degelijke, opvouwbare boodschappentas tot een flitsende sporttas. Katoen, wasdoek, tafelzijde, vilt, scheerwol, nepbont, verend en zelfs gummi, hengsels van leer, bamboe of gerecyclede stoffen de keus aan materialen is eindeloos.

Het is een kwestie van een model uitzoeken en aan de slag gaan. Het maken van elke tas wordt stap voor stap uitgelegd aan de hand van technische tekeningen en fraaie foto’s van de verschillende details. Vrolijke fantasierijke en inspirerende creaties zijn in dit boek te vinden. U zult trots zijn als u uw spulletjes in zo’n bijzondere, zelfgemaakte trendy tas stopt.

Tweeëntwintig modellen van verschillende leuke tassen om zelf te maken met bijbehorende patronen en werkbeschrijvingen. Het boek begint met een overzicht van benodigdheden, materialen, verschillende manieren en technieken om een en ander af te werken, tips en handigheidjes en borduur/naaisteken.

Hierna volgen de tassen met de stap voor stap werkbeschrijvingen, vergezeld van tekeningen en (detail-)foto’s. De patronen staan bij elkaar achterin het boek en dienen vergroot te worden op het kopieerapparaat.

De beschreven tassen zijn heel divers van maat, model en stofkeuze. Er zit ook verschillende retro-tassen tussen. Er is geen moeilijkheidsgraad aangegeven. De werkbeschrijvingen zijn duidelijk en ook voor minder geoefende naaisters goed te volgen. Felgekleurde rode omslag met een wat ouderwetse illustratie alsmede drie aantrekkelijke foto’s van de te maken tassen.

Boek: Tassen met Klasse

Advertenties