Crystal loves Leather - Tassenmuseum Hendrikje

Prachtige tassen-collectie ‘CRYSTAL loves LEATHER’ te zien in Tassenmuseum Hendrikje

CRYSTAL loves LEATHER

Tassenmuseum Hendrikje en CRYSTALLIZED™ – Swarovski Elements presenteren CRYSTAL loves LEATHER

Toonaangevende ontwerpers van bekende modemerken en opkomende avant-garde ontwerpers hebben zich laten inspireren door CRYSTALLIZED™ – Swarovski Elements. Het resultaat is pure romantiek: Crystal loves leather.

Crystal loves Leather - Tassenmuseum Hendrikje
Crystal loves Leather – Tassenmuseum Hendrikje

Deze prachtige collectie is van 8 maart tot en met 29 augustus 2010 in Tassenmuseum Hendrikje te bezichtigen. Deze collectie was eerder te zien in het Louvre in Parijs, het Modemuseum in Antwerpen, in New York tijdens het ‘Accessories Circuit’ en in Tokio.

Tentoonstelling
In de tentoonstelling worden handtassen, avondtassen, clutches en modeaccessoires van ongeveer 60 ontwerpers getoond, waaronder Hugo Boss, Desmo, Bracher Emden, Lulu Guinness, Coccinelle, Federica Moretti, Banu Erkin, Bernd Michael Ostwald, Valerie Saïd, Valérie Dassa, Stuart Weitzman.

Bijzondere collectiestukken die behoren tot de hoogtepunten van de tentoonstelling zijn de sprankelende avondschoenen van Viktor & Rolf en de sensationele Iconic Lips Clutch van de Engelse ontwerper Lulu Guinness. Ook de Samsonite koffer bezaaid met duizenden kristalstenen is een ware blikvanger.

Maar er is ook aandacht voor de geschiedenis van Swarovski. Unieke stukken, voornamelijk accessoires, uit het archief van Swarovski zijn te bezichtigen. In de tentoonstelling wordt bovendien getoond hoe de kristalstenen worden geslepen, welke soorten er zijn en hoe ze verwerkt kunnen worden.

Bron: Tassenmuseum Hendrikje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s