Amnesty pagne congo tas

Amnesty steunt slachtoffers van sexueel geweld in Congo door verkoop tassen

De Amnestygroep gemeente Epe verkoopt op zaterdag 6 maart van 09.00 tot 13.00 uur unieke tassen in het centrum van Epe. Leden van de werkgroep zijn te vinden op de markt en in en rond de Veluwepoort. Met de opbrengst van de tas steunt Amnesty International Congolese organisaties die actie voeren tegen seksueel geweld.

De stevige boodschappentassen hebben dezelfde opdruk als stoffen die in Congo gebruikt worden om actie te voeren. In Afrika is kleding van stof met een boodschap, Pagne genaamd, een veelvoorkomende manier van actievoeren tegen onrecht. De tassen kosten €6,50.

Amnesty pagne congo tas

In de DRC woedt al jarenlang een conflict waarbij verkrachting ingezet wordt als oorlogswapen. De systematische verkrachtingen en de straffeloosheid waarmee dit geweld gepaard gaat, leiden tot verdere ontwrichting van de samenleving. Daders gaan vaak vrijuit. Mede omdat slachtoffers uit angst voor verstoting niet durven te praten over de verkrachting, corruptie binnen het justitiële systeem veel voorkomt en de politie en justitie in de DRC zwak zijn.

Amnesty International vraagt aandacht voor de systematische verkrachtingen en roept op tot berechting van de daders en zorg voor de slachtoffers. Dit doet Amnesty o.a. door middel van het uitoefenen van druk op de Congolese overheid, het bieden van steun aan Congolese activisten en organisaties die strijden tegen seksueel geweld en het doorbreken van het taboe.

Met de aanschaf van deze boodschappentas steunt u vrouwen die in Congo het slachtoffer zijn van seksueel geweld. Stof met een boodschap is in Afrika een veelgebruikt campagnemiddel, daarom heeft Amnesty stof laten maken met een opdruk gelijk aan die op deze tas. Deze wordt in Congo gebruikt om actie te voeren tegen geweld tegen vrouwen. Ook kunnen slachtoffers van seksueel geweld geld verdienen door deze stoffen in naaiateliers te verwerken tot actiematerialen. Dit project wordt grotendeels betaald met de opbrengst van deze tas.

Bron: Veluweland.nl
Lees ook: Amnesty International Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s