Fred de la Bretoniere - Tas Ohio

Tassenontwerper Fred de la Bretoniere maakt al 40 jaar tassen

‘Mijn schoenen en tassen zijn ontworpen om je beter te voelen, met elke stap die je zet. De producten gaan een eigen leven leiden door je persoonlijkheid erin te leggen. Ze moeten een deel van jezelf worden. Net als een spijkerbroek die, naarmate hij meer is gedragen, steeds dierbaarder wordt.’

Fred de la Bretoniere - Tas Ohio

Het komende jaar 2010 bestaat het concern Fred de la Bretoniere 40 jaar. Fred de la Bretonière is al heel lang een begrip in de Nederlandse modewereld als ontwerper van dames- en heren- en kinderschoenen en accessoires, zoals tassen, ceintuurs en kleinlederwaren. En de internationale belangstelling voor het merk neemt ook voortdurend toe. De collectie Spring 2010 zal op een groot aantal Europese beurzen gepresenteerd worden, maar de primeur was natuurlijk op de Modefabriek in Amsterdam.

Ontwerpstudio’s Fred de la Bretoniere zijn gevestigd in Amsterdam en Waalwijk. Zij vormen de basis van waaruit alle collecties worden ontworpen. Het Studioteam, onder de inspirerende leiding van Fred de la Bretoniere, is mede verantwoordelijk voor het ontwerpen van de dames- en herenschoenen collectie, de tassen, de ceintuurlijn, de accessoires en de kleinlederwaren. Ook de kinderlijn Fred for Kids wordt hier ontworpen. Naast de eigen collecties wordt ook, onder licentie, de Fred de la Bretoniere designlijn voor onder andere succesagenda’s ontworpen.

Fred de la Bretoniere - Tas Namibia

Het handschrift van Fred is in al zijn ontwerpen terug te vinden. Van klassiek, elegant, casual, modieus tot sportief. Het kenmerkt zich als tijdloos en sympathiek met een klassieke touch.

Vanaf zijn eerste ontwerpen gebruikt Fred plantaardig gelooid leer dat er, door het te dragen, steeds mooier uit gaat zien. We zien deze ‘nonchalance’ en robuustheid terug in al zijn ontwerpen; ontwerpen met oog voor detail. Elk ontwerp heeft een ziel. En iedereen die deze comfortabele ontwerpen draagt en gebruikt, kan daar zijn eigen ziel aan toevoegen.

Bron: Fred de la Bretoniere

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s