Elvira Vroomen - tassen Highbrow

Tassen ontwerpster Elvira Vroomen kiest voor pure vormen en helder materiaalgebruik

Bij tassenontwerpster Elvira Vroomen draait het vooral om vorm, materiaal en prints. Voor dit label dan ook geen tassen behangen met gespen, ritsen maar pure vormen en helder materiaalgebruik.

Elvira Vroomen - tassen Highbrow

Altijd voorzien van een twist door het plaatsen van in het oog springende gezeefdrukte of gelaserde prints. Elvira Vroomen gebruikt eco leder in haar handgemaakte tassen. Naast het ontwerpen van accessories werkt ze ook in opdracht van interieur- en mode ontwerpers.

Vroomen studeerde aan de Vakschool voor Edelsmeden en de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, waar ze koos voor de afstudeerrichting tekenen, schilderen en zeefdruk. In 2005 richtte ze haar eigen tassenlabel ‘Elvira Vroomen’ op. Sinds oktober is dat label gevestigd in de Kunststad op de NDSM-werf.

Behalve met het ontwerpen van tassen houdt Vroomen zich bezig met projecten voor interieurarchitecten en mode- en theatervormgevers. Met haar achtergrond in de Kunsten en Textielbedrukking draait het bij de ontwerpen van Elvira Vroomen meer om vorm, materiaal en prints dan om functie. Daarom gebruikt ze geen gespen en ritsen, maar pure vormen en materialen. De tassen zijn veelal voorzien van in het oog springende gezeefdrukte of gelaserde prints of het gebruik van een contrasterende felgekleurde voering.

Elvira Vroomen - tassen Messenger bag

Sinds de oprichting had Vroomen succes met drie andere modellen: de ‘Flowerbag’ en de ‘Ivybag’ zijn vilten tassen waarbij de naam verwijst naar de illustraties. De ‘Feltbag’ is een tas van gevlochten leer.

Bron: Elvira Vroomen
En ook: Fashion United

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s