Ted_Noten_Louis_Vuitton tassen

Van toneelspeler tot handtas

De ontwerpen van Ted Noten doen dienst als kritiek op het eigentijdse leven en op de geschiedenis van juwelen, evenals op de bredere context van het productontwerp. Interessant zelfs, heeft zijn werk eveneens betrekking op architectuur. Het onderliggende, terugkerende thema van zijn werk is het uitdagen van overeenkomsten en processen van gewenning, zowel de gebruikelijke als wel het ongewone.

Ted_Noten_Louis_Vuitton tassen

De laatste jaren heeft Ted Noten werk gecreëerd voor privé verzamelaars, lokale overheid, kunstinstellingen enz.. Een breed spectrum van galerijen en de museuminzamelingen vertegenwoordigen nu zijn oeuvre. De ontwerper stelde sommige van deze projecten in werking, slechts om later door een museum te worden goedgekeurd, zoals het geval bijvoorbeeld met `Chew your own brooch’. was. Met een kleine hulp van de kauwgom die hij heeft uitgedeeld, kan iedereen een juwelenontwerper worden; eenvoudig door de kauw-substantie in een vorm te kauwen die de vakman dan of in zilver, brons of goud giet.

Één van de gebeurtenissen waarbij Noten met dit project tot uiting kwam was een open dag bij het Boijmans Museum, toen honderden mensen die door het museum werden geleid, op hun manier kauwden aan een ontwerp.

Bron: Klimt02|Community

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s