Ontwerp en maak je eigen tas

Wordt Creatief Vakman en leer zelf tassen ontwerpen

Als creatief vakman vervaardig je producten die uniek zijn. Een bijzondere vaas, een trendy tas of een paar handgemaakte schoenen bijvoorbeeld. Je werkt vanuit een eigen idee of in opdracht van een klant  en zoekt steeds de grenzen van creativiteit, technische uitvoerbaarheid en financiële haalbaarheid. Je bedenkt eerst de vormgeving. Je tekent, maakt modellen en gebruikt digitale presentatiemogelijkheden. Na de ontwerpfase ga je het product maken. Je bent op de hoogte van alle bewerkings- en verwerkingstechnieken van het materiaal waar je mee werkt.

Ontwerp en maak je eigen tas
Ontwerp en maak je eigen tas en word tassen ontwerp(st)er

Een creatief vakman is vaak zelfstandig ondernemer. Als eigen baas ben je ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de verkoop, promotie en administratie en financiën. Tijdens de opleiding is daarom veel aandacht voor het ontwikkelen van je ondernemersvaardigheden. Maar in de eerste plaats is een creatief vakman een expert in het maken van producten. Daarom kies je na het eerste jaar in welke materialen en technieken je je specialiseert:

Leer

Lederwarenmaker
De lederwarenmaker ontwerpt en ver­vaardigt tassen, riemen en kleine lederwaren voor opdrachtgevers als fabrikanten of couturiers. Daarnaast zijn er lederwaren­makers die een eigen collectie ontwerpen, bestaande uit unieke stukken of series van producten. Op basis van een eenvoudige schets van je idee maak je patronen en vervolgens kom je via allerlei speciale leerbewerkingen tot een kant en klaar product.

Textiel

Hoedenmaker
Vroeger was het niet gebruikelijk om zonder hoed de deur uit te gaan. Tegenwoordig dragen mensen vooral hoeden op speciale gelegenheden, zoals Prinsjesdag en huwe­lijken. Deze mensen willen exclusiviteit, hoge kwaliteit en originaliteit. Als hoedenmaker werk je met materialen als vilt, fluweel, zijde of leer en weet je alles van de verschillende bewerkingstechnieken. Om je als professionele hoedenmaker te onderscheiden, ontwikkel je een duidelijke eigen stijl waarbij je bestaande en nieuwe materialen en technieken combineert. Je werkt in dit vak vaak samen met couturiers en coupeuses.

Bron: Sint Lucas

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s