De Originals tassen item26

Duurzaam modelabel ‘De Originals’ gelanceerd bij De Schalm in Haarlem

Sociale werkplaats ‘De Schalm’ in Haarlem is een duurzaam modelabel begonnen met de naam ‘Originals’. De eerste collectie van het initiatief bestaat uit jurkjes, tassen, kamerjassen, bolero’s, sjaals en hoedjes.

De Originals tassen item26

De artikelen zijn gemaakt door deelnemers aan de leer–werktrajecten binnen de sociale werkplaats van ‘De Schalm’ in Haarlem. De ontwikkeling van de collectie vond plaats in samenwerking met designbureau Janusian Schwitters. Ook hebben 16 studenten van het Nova College een ‘Originals’ – item mogen ontwerpen. De prijs voor ‘Het beste ontwerp’ is gewonnen door Marjolein Verkerk. De prijs bestaat uit een geldprijs, beschikbaar gesteld door Stichting DOEN. Daarnaast wordt het winnende ontwerp in kleine oplage in de ‘Originals’-collectie opgenomen.

Voor de producten van Originals werd gebruik gemaakt van artikelen uit de bijbehorende kringloopwinkel. Zo zijn er bijvoorbeeld tassen gemaakt van hergebruikt leer uit bankstellen.

Nina Tellegen, directeur van Stichting DOEN: ‘Uit de bijdrage van de Sponsor Bingo Loterij maakt Stichting DOEN initiatieven mogelijk die sociaal en duurzaam ondernemen stimuleren. Het ‘Originals’ label van De Schalm is hier een mooi voorbeeld van. Door bij de productie van deze collectie mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken krijgen zij weer perspectief. Ze leren functioneren in een baan en leren een vak. Daarbij wordt door het hergebruik van tweedehands producten het milieu niet belast. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Ik hoop dat ‘Originals’ andere ondernemers ook inspireert tot een nieuwe manier van werken.’

Bron: Fashion United
Ook: We Are The Originals

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s