Bas Kosters tassen

Hippas Charity Bag door Bas Kosters

Welke menslievende fashionista wil dit nou niet? Lekker voor jezelf shoppen en zo gelijk een goed doel steunen! Op de überhippe shoppingsite Hippas krijg je nu die kans. Daar kun je namelijk vanaf 24 juni een supercoole designertas scoren waarvan de opbrengst volledig naar een goed doel gaat! Een ander helpen terwijl je shopt… een heel fijn idee toch?! Hippas heeft multi-talent Bas Kosters gevraagd om een waanzinnig unieke, opvallende tas te ontwerpen voor het goede doel en daar heeft de talentvolle ontwerper gelukkig volmondig ‘ja’ op gezegd! En het resultaat mag er zijn: een 100% NL en hand-made, hebzuchtopwekkende tas waar je mee voor de dag kunt komen! Wie de ontwerpen van Bas Kosters kent, weet meteen al dat het om een design gaat waar je helemaal vrolijk van wordt, immers: Fashion = Fun!

Bas Kosters tassen

Bij Hippas zijn ze niet alleen helemaal head-over-heels voor fashion, ze hebben ook nog eens een enorm groot hart voor kinderen! En daarom hebben zij drie goede doelen uitgekozen die zich met hart en ziel voor kids inzetten: het Liliane Fonds, KiKa en de Guusje Nederhorst Foundation.

De Hippas Bas Kosters Charity bag
Hippas is dé online plek waar elke fashion addict unieke fashion items kan kopen en verkopen, alle reden dus voor Team Hippas om een tas creëren die in elk aspect uniek is! Geen kant-en-klaar product, nee… het Hippas team heeft zelf alle stoffenmarktjes afgestruind op zoek naar de perfecte stof en Bas Kosters gevraagd om een vrolijke print te ontwerpen.
Bas – Ik vond het super leuk om dit project in samenwerking met Hippas te kunnen doen. Er is voor ons zelf ook een verassend nieuw resultaat uit gekomen. We hebben de gebruikelijke Bas Kosters studio stijl met vooral lijntekeningen losgelaten en dit is de eerste keer dat we een beeld hebben gemaakt in beeldvlakken geïnspireerd door Scandinavische kinderboeken uit de jaren ‘50

En dat is lang nog niet alles, zelfs het patroon van de tas is speciaal ontworpen voor dit project! Elvira ’t Hart, een derdejaars modestudent aan de Rietveld Academie in Amsterdam, nam dit met liefde voor haar rekening. Zij ontwierp het patroon en stikte vervolgens alle tassen eigenhandig thuis in elkaar! Als dat geen toewijding is!?
’Ik vond het super om mee te werken aan dit project. Een leuke kans voor mij om te zien hoe een ontwerper als Bas Kosters werkt. De tassen zijn niet alleen zelf in elkaar gezet, het hele proces is met de hand uitgevoerd: elke tas is zelf geknipt en gestikt. Ik wilde ook heel graag iets eigen meegeven aan de tas. Aangezien de print door Bas Kosters is gemaakt, zit mijn aandeel in het patroontekenen. Niemand die het misschien ziet, het is vooral technisch leuk, maar de hele tas bestaat uit één stuk stof,’ aldus Elvira.

Het Hippas team is overigens ook waanzinnig blij met de inzet van de ontwerpers en het resultaat: ’Deze tas is met liefde gemaakt door een team van gepassioneerde, creatieve en vrolijke mensen en dat straalt de tas ook uit!’

Bron: Fashion Mix

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s