Chatoui - tassen

Fashionable items gemaakt van gebruikte materialen

Chatoui ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt accessoires met een onverwachte twist, allemaal gemaakt van gebruikte materialen. Zij vinden afgedankte spullen ‘opnieuw’ uit en geven ze een nieuwe gedaante als origineel, onverwacht, exclusief en/of elegant mode-accessoire of relatiegeschenk.

Chatoui - tassen

Filosofie en inspiratie
“We bulken van de spullen in de Westerse wereld. Op elke zolder, in elke berging, in elke bedrijfsopslag liggen dingen die niet meer worden gebruikt”. Chatoui is een inspiratiebron voor hergebruik: ze willen de ogen openen van de consument en bedrijfsleven. Zij laten zien wat er allemaal mogelijk is met afdankertjes, afval en restmaterialen. Dat doen ze met hun eigen producten, met zakelijke projecten, maar ook met zelfmaakideeën in de Zelfmaakfabriek.

Sociale productie in Nederland
Hergebruik en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan altijd centraal:

  • De items worden vervaardigd in sociale werkplaatsen in Nederland om de transportkosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast  werken zij met andere ontwerpers en hebben we hun eigen atelier.
  • De welvaartsresten die zij verwerken, zijn afkomstig van kringloop- of inzamelingsbedrijven en uit donaties van bedrijven of particulieren.

Wie zit er achter?
Oprichtster van Chatoui is productontwikkelaar, creatief ondernemer en ‘spullenjutter’ Katja Staring. Zij werkt samen met gelijkgestemde partners.

Bron: Chatoui

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s