Siwa - tassen

Papier als trendy materiaal voor tassen

Ontwerpers zijn steeds op zoek naar de toepassing van nieuwe materialen. Een materiaal wat steeds vaker in het straatbeeld voor komt is papier. Als je dit op een bepaalde manier verwerkt is het een heel degelijk en stevig materiaal die voor veel toepassingen te gebruiken is. Het is een relatief goedkoop materiaal en natuurlijk natuurvriendelijk.

Siwa - tassen

SIWA tassen
Ze zien er uit als dunne papieren tassen, zoals de Amerikanen gebruiken om de boodschappen in te doen. Maar deze tassen, ontworpen door Naoto Fukasawa en de Japanse papierfabrikant Onao, kunnen wel 10 kg aan gewicht tillen! Ze ontwierpen een tassen en slippers van een sterke en waterafstotende papiersoort. Zelfs als ze nat zijn behouden ze hun stevigheid.

Siwa tassen

Goods prullenbakken
Daarnaast heeft Goods papieren prullenbakken in de collectie opgenomen. Deze zijn gemaakt van oude billboards. Het is iedere keer weer een verassing van welke billboard de prullenbak gemaakt is, maar meestal is het niet meer herkenbaar.  Daarom zijn alle prullenbakken uniek. Het materiaal is zo stevig dat het bij normaal gebruik jaren meegaat.

Stretchbag van Artecnica
Ook de stretchbags van Artecnica zijn gemaakt van oude billboards. Ze zijn niet alleen hip, maar ook ecologisch en een ware eyecatcher. De tas heeft een draagcapaciteit van maar liefst 15 kg!

Bron: Wonen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s