Ecoalf - Almohada - tassen

Ecoalf ontwikkelt en produceert tassen op ecologische wijze

Het is 100% gerecycled, maar je ziet het niet. ECOALF is een nieuwe stof ontwikkeld door het Spaanse bedrijf fun & basics, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Het textiel is van hoge kwaliteit: flexibel, duurzaam, spanning resistent, waterdicht en licht van gewicht. De eerste collectie van ECOALF bestaat uit een toilettas, kleine tas, een cabine trolley en een grote trolley.

ECOALF-recycled-cabin-troll - tassen

Het leuke is dat elke tas je precies vertelt hoeveel 75cl plastic PET-flessen zijn gebruikt. De grafische voorstelling is natuurlijk een slimme marketing truc, maar ook zeer informatief en maakt je meteen bewust. Voor elke meter ECOALF stof, 147 cm breed, zijn 70 75cl flessen bespaard gebleven van de vuilnisbelt.

Tot nu zijn de tassen beschikbaar in de Fun & Basics winkels in Spanje en in mijn favoriete winkel in Parijs “Merci” (een geweldige creatieve design winkel van kleding, interieur tot papier). De eerste serie werd bekroond door de Catalaanse regering met Award voor Design for Recycling.

Ecoalf - Sal & Pimienta - tassen

Ook de collectie Sal & Pimienta is op ecologische wijze ontwikkeld. Voor elke 135 gr. visnetten verkrijgt men één meter stof.

Deel van Ecoalf’s exclusieve filosofie is het ontwikkelen en gebruiken van 100% gerecyclede en 100% recyclebare stoffen. Deze hele generatie van nieuwe stoffen biedt nieuwe karakteristieken aan: grote flexibiliteit, verbeterde duurzaamheid, hoge waterbestendigheid, lichtgewicht en zacht.

Ook de nieuwe Almohada herfst- en winter collectie is op deze manier ontworpen.

Ecoalf - Almohada - tassen

Bron: Casa Archidona
En ook: Ecoalf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s