Cyclus pangolin - tassen

Gordeldier inspratiebron voor Colombiaanse tassenontwerpers

Door: Kees Meijer

Over Cyclus
Cyclus ontwerpt en produceert tassen en accessoires van hergebruikte binnenbanden van vrachtauto’s. Dit materiaal is niet alleen zeer soepel en sterk, maar heeft ook een grote variatie in textuur. In combinatie met een sober design en geraffineerde kleuraccenten en details, levert het een stoere en eigentijdse uitstraling op. De Cyclus-collectie bevat zowel trendy hand- en schoudertassen, als messenger en laptop bags voor vrouwen én mannen.

Cyclus pangolin - tassen

Het Zuid-Amerikaanse label Cyclus is afkomstig uit Colombia, waar het recyclen van autobanden bijdraagt aan het schoner maken van het milieu. Veel materiaal dat voorheen gewoon verbrand werd (schadelijke stoffen!), krijgt nu een nieuwe functie. Ook is Cyclus voortdurend op zoek naar nieuwe duurzame materialen. Daarnaast vervult Cyclus ook een sociale rol. De producten worden geproduceerd door mensen met een sociale achterstandpositie, zoals alleenstaande moeders, vluchtelingen uit oorlogssituaties en indianen van de Camentsa stam. Zij kunnen rekenen op goede arbeidsomstandigheden en beloning boven het minimum loon. Eerlijke handel dus!

Dit najaar introduceert MoreThanHip twee nieuwe productlijnen van het Colombiaanse eco-design label Cyclus: de Pangolin familie en de Silver collection. Beide series combineren opvallend design met veel aandacht voor gebruiksgemak. Bovendien zijn hergebruikte autobanden het basismateriaal, wat zorgt voor een unieke, stoere uitstraling én voor een uitzonderlijk lange levensduur.

Cyclus pangolin open - tassen

De Pangolin Family
Geïnspireerd op het schubdier – in Zuid-Amerika de Pangolin genaamd – is de Pangolin family gecreëerd op het succes van de reeds bestaande, gelijknamige rugtas. De serie bestaat uit twee verschillende rugtassen, een schoudertasje en een handtas. Het design is gebaseerd op het gelaagde pantser van het schubdier, wat resulteert in een spectaculair uiterlijk en een innovatieve structuur die de vorm, de beweging en het volume van de tassen bepaalt. Naast van hergebruikte vrachtauto-binnenbanden, is bij deze serie gebruikt gemaakt van Ecosimple textiel. Dit is een stof die wordt gemaakt van gerecyclede petflessen en lompen.

Bron: One World

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s