Weidesign tassen

Weidesign breidt tassen collectie voor ‘Nieuwe Nomaden’ uit

Weidesign breidt de Collectie voor Nieuwe Nomaden uit. De tassen zijn met de hand gemaakt in Nederland van prachtig vilt en plantaardig gelooid leer. Ze beschermen iPhone en laptop op een mooie en natuurlijke manier. Chantal van der Erve en Rob Groenen kozen de traditie van het vilten als uitgangspunt voor hun ontwerpen. Hierin combineren ze eigentijdse vormen met de wijsheid van dit ambacht.

Weidesign tassen

Nomaden
De tassen zijn bedoeld voor nieuwe nomaden, geïnspireerd op nomaden, reizigers die 8.000 jaar geleden al vilt en leer gebruikten. Nu leven velen een reizend bestaan, waarbij de mobiele telefoon en laptop er zijn voor werk en om in contact te blijven. De handgemaakte tassen beschermen deze kostbare elektronica op een mooie en natuurlijke manier. Want van nature is het pure wolvilt isolerend, schokdempend, waterafstotend, vlamvertragend en biologisch afbreekbaar. Hier en daar is zelfs nog een strootje te zien in het hoogwaardige vilt dat de laptop omhult.

Atelier
Weidesign producten worden met de hand gemaakt in Nederland. In een gespecialiseerd atelier wordt techniek gecombineerd met traditioneel handwerk. Al drie generaties lang wordt hier met aandacht en vakmanschap gewerkt aan bezielde producten.

Weidesign - tassen

Wol en leer
Het dikke wolvilt is een mooie gemêleerde kwaliteit vervaardigd uit zuivere scheerwol. Het Europese productieproces is in 150 jaar nauwelijks veranderd. De wol wordt zorgvuldig gesorteerd. Een vleug zwarte wol wordt toegevoegd. Deze geeft straks de kleuren meer diepte. Water, warmte en wrijving verdichten de wol tot zacht en duurzaam vilt van constante kwaliteit. Het is in heldere kleurechte kleuren geverfd volgens Europese norm en is vrij van schadelijke stoffen.

Bijzonder in de collectie zijn de tassen met het krullende vilt. Dit is met de hand gemaakt van Nederlandse schapenwol. De lange, zachte wol is Wensleydale. Het is een van de schitterendste soorten langharige wol. Wensleydale is een zeldzaam en oud ras: er grazen maar 50 ooien in Nederland. In combinatie met het technische wolvilt ontstaat een uniek product.

Het leer voor de grotere tassen komt uit Italië en is plantaardig gelooid. De huiden worden gedompeld in grote vaten met plantaardige extracten. Zo worden ze soepel en sterk. Deze traditionele manier van looien is veel minder belastend voor het milieu. Iedere huid draagt sporen van leven. De plooien van de hals, kleine oneffenheden, de beet van een insect en nuances in kleur geven de huid karakter. De mooiste huiden worden door de ontwerpers geselecteerd.

Ontwerpers
Chantal van der Erve (1966) is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Al jaren ontwerpt ze succesvol tentoonstellingen, interieurs en producten met haar eigen studio. Vanuit haar liefde voor ambachten, materialen en vormgeving lanceerde ze het label Weidesign.

Rob Groenen (1964) studeerde aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch. Omdat hij een passie heeft voor zowel kunst als luchtvaart, is hij ook opgeleid als verkeersvlieger. Zeventien jaar reisde hij over de wereld. In 2008 vond hij het tijd om terug te keren naar de kunst. Samen met Chantal richtte hij Weidesign op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s