Meesterlijk magazine - Dutch Design Week 2010 - Eindhoven - tassen

Jonge ontwerpsters creeëren door Meesterlijk ambacht hun design

door: G. de Reuver

Verslag van de Dutch Design Week 2010 in Eindhoven

Op bezoek in Eindhoven op het oude Philips terrein Strijp-S werden onze verwachtingen bewaarheid. Op ‘Meesterlijk – design en ambacht’ presenteerden meer dan 100 ontwerpers en ambachtslieden zelf hun nieuwste producten op het gebied van interieur en mode. Onze aandacht ging natuurlijk uit naar de tassen ontwerpers.

Meesterlijk magazine - Dutch Design Week 2010 - Eindhoven - tassen

Verscheidene ontwerpsters waren aanwezig met hun eigen stand of deelden die met een andere ontwerpster. Zo zagen we o.a. Christina Koster van Tarra-g, Rob Groenen en Chantal van der Erve van Weidesign, Cindy Jeurissen en vele vele anderen.

Ook Feetbag, de vakvereniging van ontwerpers en makers van schoenen en tassen was met een stand aanwezig. Zij zetten zich in voor het behoud van het lederambacht in Nederland en stimuleren de hedendaagse ontwikkelingen op dit vakgebied. Tijdens deze beurs presenteerden zij veertien van haar leden.

In het Klokgebouw ontmoetten wij verscheidene andere ontwerpers gesetteld tussen de produkten op het gebied van interieur. Ieder met hun eigen verhaal. Een vriendinnen-groep uit het hoge noorden ieder met een eigen ontwerp, weer een ander al in samenwerking met een tassen producent, een Russische ontwerpster vliegt regelmatig tussen Moskou en Amsterdam om haar produkten te promoten en nog vele andere verhalen.

Ben jij ook creatief en wil jij je ontwerpen volgend jaar laten zien, geef je dan op voor de volgende Dutch Design Week en laat Nederland zien wat jij kan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s