Herbruikbare tassen

Herbruikbare tassen niet altijd even groen

Herbruikbare zakken zijn goed voor het milieu, alleszins zo worden ze gepromoot. Maar de veelal synthetische boodschappentassen kunnen ook risico’s inhouden. Het debat woedt alvast in New York waar men ontdekte dat veel herbruikbare zakken die onder meer geproduceerd worden in China, ongeoorloofde hoeveelheden lood bevatten.

Herbruikbare tassen

De herbruikbare en duurzame boodschappentassen worden steeds populairder, ook bij ons. Ze vormen immers een goed alternatief voor de plastieken zakjes die vaak te snel worden weggesmeten na eenmalig gebruik. Recente studies in de Verenigde Staten tonen aan dat sommige duurzame tassen gewoonweg te veel lood bevatten. Het is een bijzonder schadelijke substantie die met het kostbare grondwater in aanraking kan komen eens de tas wordt weggesmeten. Bovendien bestaat het risico dat verf van de zak afbladert en zo in contact komt met voedsel.

Ondanks de onderzoekresltaten blijven de New Yorkers steevast overtuigd van de pluspunten van herbruikbare zakken. De tassen doen immers jaren dienst en dit overstijgt volgens de enthousiaste gebruikers ervan de schadelijke effecten van lood op lange termijn. En geef toe, wat is momenteel het alternatief?

Bron: De Morgen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s