Flagshipstore Omar Munie Tassen

Omar Munie opent flagshipstore in Rotterdam

Tassenontwerper Omar Munie opent op woensdag 17 november zjin eerste flagshipstore. Deze is gevestigd in een monumentaal pand aan de Coolsingel in Rotterdam. De winkel is de ultieme ervaring van de karakteristieke Omar Munie-lifestyle: authentiek, glamour, persoonlijk en met veel aandacht voor ambacht.

Flagshipstore Omar Munie Tassen

De tassen van Omar Munie worden immers met de hand gemaakt in een zeer kleine oplage. Het gebouw, met een ruime oppervlakte van 200 vierkante meter, behoudt de oorspronkelijke façade en is ingericht door interieurontwerper Gijsbert Spilt, de binnenhuisarchitect van sterren als David Beckham en Claudia Schiffer.

Op de begane grond worden de ontwerpen van Omar Munie verkocht: met de hand gemaakte reistassen, handtassen, laptoptassen en portemonnees. Opvallende, kleurige en exotische tassen die onder andere ook in Dubai en New York te koop zijn. Het souterrain biedt ruimte aan de Omar Munie Experience. Een plek waar men het carrièrepad van Munie kan volgen: van Somalische vluchteling tot succesvolle ontwerper. Ook zijn er films over het ontwerpen van de tassen in het Haagse atelier. Daarnaast ook aandacht voor de activiteiten van Omar Munie als officiële ambassadeur van het MBO. Sinds 2007 gaat hij langs MBO-opleidingen om zijn verhaal te vertellen en studenten te motiveren hun opleiding af te maken. Ook wordt de allereerste tas die Munie ooit als 17-jarige student ontwierp getoond. “De winkel moet een gezonde mix zijn van glamour en een warm bad gevoel. Wij vinden het ook gezellig als bezoekers bij ons een kopje thee komen drinken. Op de eerste verdieping hebben wij daar een speciale ruimte voor ingericht, onder de noemer Bag & Tea”, aldus Omar Munie.

Omar Munie Tassen

“Als MBO-ambassadeur en MBO-gediplomeerde vind ik het belangrijk om te laten zien dat deze studenten goed inzetbaar zijn. Daarnaast is het kiezen van een carrière in het ambacht, zoals ik zelf heb gedaan, iets wat meer aandacht verdient. Daarom heb ik ervoor gekozen om leerlingen van MBO-vakscholen te betrekken bij de verbouwing van mijn winkel. En met succes, het pand ziet er prachtig uit”, aldus Omar Munie.

Over Omar Munie
De Haagse designer Omar Munie ontwerpt weekendtassen, handtassen, laptoptassen en portemonnees, vaak in een uitbundige mix van leer met exotische bloemige stoffen. De keurige ontwerpen van Munie zijn bovendien zeer exclusief: van elk exemplaar worden slechts 25 stuks gemaakt. Naast boetieks in grote steden zijn de tassen ook te koop bij modeketens Maison de Bonneterie en Meddens. Ook in het buitenland rukt de 24-jarige onwerper op. Een originele Omar Munie is tegenwoordig verkrijgbaar in Dubai, Lech, Madrid en New York. Op 17 november 2010 opent de ontwerper zijn eerste flagshipstore in Rotterdam.

Bron: Shoppen Blog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s