Kop en Staart - Tassen - Signatuur in Rood - Ilse Horck

Ilse Horck als toponwerpster van tassen en schoenen herkenbaar om eigen signatuur

Ilse Horck (1969) ontwerpster in de toegepaste kunst woont en werkt in Nijmegen. Al tijdens haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem ontving zij in 1995 de Crespi-award (internationale modeprijs). In 1997 ontwierp zij haar eerste collectie schoenen, met een statement: geheel in rood (bij galerie Marzee getoond). Gestaag en gepassioneerd werkt zij door.

Kop en Staart - Tassen - Signatuur in Rood - Ilse Horck

Al vanaf het begin wordt er zeer enthousiast op haar ontwerpen gereageerd . Zij voegt tassen aan haar  collectie toe en is er een collectie kinderschoenen bij gekomen. Zowel haar schoenen als tassen herbergen een stoere, kleurrijke elegantie in zich  met een volstrekt herkenbare eigen signatuur.

Ongebruikelijke , expressieve kleur- combinaties met soms overdadige decoraties , dan weer tere elementen, kenmerken haar werk. Het is niet altijd vanzelfsprekend,dat ontwerpers in deze tak van kunst erin slagen om ieder seizoen een nieuwe collectie, die bovendien succesvol is, te presenteren. Haar werk is overal in Nederland en ook daarbuiten te zien. Zij behoort dan ook tot een van de bekendste schoenen- en tassenontwerpers van Nederland.

Ilse Horck - Tassen - Kop en Staart

Kop en Staart
Kop en Staart designed by Ilse Horck. Sinds 1998 worden onder dit label bijzondere tassen en schoenen op de markt gebracht. De schoenen en bijpassende tassen kenmerken zich vanwege zijn eenvoud en kwaliteit. De ontwerpen zijn goed doordacht met sterke vormen en subtiele details.

Kop en Staart; eigenzinnig maar tegelijkertijd modisch van karakter en bovendien draagbaar en comfortabel. De schoenen en tassen worden uitgevoerd in diverse hoogwaardige leerkwaliteiten en in mooie kleuren en kleurcombinaties.

Bij de geboorte van haar dochter in 2001 werd ze geïnspireerd om ook kinderschoenen te ontwerpen.

Zelf is ze zeer nauw betrokken bij de collectie en bezoekt ze niet alleen de winkels maar is ze ook vier keer per jaar in de fabrieken te vinden om het productieproces nauwgezet op te volgen.

De combinatie van doordachte vormen met de speciaal ontworpen zool maakt dat de collectie op een groot succes mag rekenen en al meer dan 70 verkooppunten heeft in Nederland.

Het unieke aan de collectie is dat de winkelier zijn eigen favoriete ontwerp samenstelt uit een brede waaier van kleuren en ledersoorten. Op die manier worden eventuele gaatjes in het aanbod opgevuld om zo tot een ijzersterk pakket te komen. Het spreekt voor zich dat dit betekent dat de collectie nog volgens traditionele knowhow wordt geproduceerd in Portugal.

Bron: Capello en Kop en Staart en Garderobe+

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s