Jongeren - Daklozen - Thuislozen - Tassen-mode

Jongeren maken tas voor dak- en thuislozen

AMERSFOORT – De straatkrantverkopers in Amersfoort verkopen rond de feestdagen behalve hun straatkrant ook een exclusieve tas. Deze tas is een ontwerp van leerlingen van de Mavo afdeling van ’t Hooghe Landt. Zij hebben deze speciaal gemaakt voor de dak- en thuislozen in Amersfoort. De straatkrant is verkrijgbaar bij de straatkrantverkopers in Amersfoort. De opbrengst van de tassen komt via Motiva, de organisatie die de belangen behartigt van dak- en thuislozen in Amersfoort, ten goede aan deze groep.

Jongeren - Daklozen - Thuislozen  - Tassen-mode

125 Mavo leerlingen hebben zich tijdens hun maatschappelijke stage in november van dit jaar twee dagen op allerlei manieren ingezet voor Motiva Straatadvocaten. Er is gekookt voor daklozen, leerlingen zijn als reporters de stad in gegaan, hebben een Amersfoortse straatkrant gemaakt en één groep leerlingen is creatief aan de slag gegaan met als resultaat: een tas exclusief ontworpen door jongeren voor straatkrantverkopers in Amersfoort.

De leerlingen zijn bij dit project geïnspireerd en begeleidt door Madelon Revermann, bedenkster en ontwerpster van de professionele stadstas. Zij is als betrokken bedrijf verbonden aan Matchpoint Amersfoort en heeft met veel plezier haar kennis en ervaring ingezet om de tassen van het begin tot het einde te realiseren. Van ontwerp tot definitief eindproduct, mede dankzij haar betrokkenheid ligt er een prachtige tas voor de straatkrantverkopers.

Alle leerlingen die vanaf 2011 instromen in het voortgezet onderwijs, zullen een maatschappelijke stage gaan volgen. Een prachtige kans om jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk én een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de samenleving. In Amersfoort betekent dit dat jaarlijks zo’n 3000 leerlingen een maatschappelijke stage gaan doen. Matchpoint ontwikkelt als stagemakelaar nieuwe concepten voor de maatschappelijke stages zodat leerlingen zich op zinvolle wijze kunnen inzetten.

Bron: De Stad Amersfoort

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s