Kant, het design label met een heldere sociale missie

Het Textielatelier van Kant is een sociale ontmoetingsplek. Je neemt deel aan een groep en praat over het gewone leven van alledag. Het gaat om vriendschap sluiten, elkaar in vertrouwen nemen, samen iets doen, samen iets moois maken.

Veel vrouwen van Kant hebben geen gemakkelijk leven. Dat kan allerlei oorzaken hebben, een slechte gezondheid, weinig familie, eenzaamheid, problemen thuis, met de kinderen of de partner en armoede.

Samenwerken bij Kant betekent nieuwe verbindingen aangaan en nieuwe perspectieven zien. Nieuwe verbindingen met mensen waarin je je herkent, waar je je verhaal bij kwijt kunt. Maar ook mensen die het anders doen dan jij. Waardoor je inspiratie krijgt om het anders te doen, om de dingen eens op een andere manier te bekijken.

Kant Social Design - Tassen-mode

Dat nieuwe perspectief bij Kant is ook de samenwerking met kunstenaars. Zij zijn oprecht geïnteresseerd. In wat jij kunt aan technieken, meebrengt aan verhalen, de manier waarop je naar dingen kijkt. Dat geeft identiteit, je bent een mens die ertoe doet, die iets in de wereld kan zetten. En dat gevoel alleen al geeft een heel ander perspectief.

De toegevoegde waarde drukt de essentie van produceren uit, namelijk het toevoegen van waarde aan een goed.

De toegevoegde waarde van het label Kant kent vele gezichten. Allereerst de waarde die het maakproces geeft aan de maker, de waarde in de vorm van ‘trots zijn op’ het gerealiseerd product, de waarde van de interactie tijdens het maakproces, de waarde van het tonen en delen van het eindresultaat. Ten slotte de waarde die het toevoegt aan de toeschouwer en gebruiker.

 


Daarmee is niet het design maar de menselijke inspanning van grootste waarde voor Kant en het design een mooi middel om die mens en het proces te tonen.

Social Design als universele taal die mensen verbindt is erg goed in staat om waarden te communiceren en design weer terugbrengt in mensenhanden.

Bron: Kant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s