Voor ‘jas en tas’ naar de Stadsgarderobe

GRONINGEN – ‘Voor jas en tas’. Onder deze slogan moet in de Poelestraat in Groningen over enkele maanden de stadsgarderobe van start gaan. Het winkelend en stappend publiek kan daar tegen een geringe vergoeding jassen, tassen en boodschappen in bewaring geven.
'Voor jas en tas' - Tassen-mode
Het nieuws van de stadsgarderobe kwam eerder deze week naar buiten, maar de initiatiefnemers en bedenkers van het project bleven tot nu toe buiten beeld. Het gaat om drie studenten van de Hanzehogeschool, die als mede-eigenaren van een bv de voorziening gaan runnen.

Dat doen ze samen met Veiligheidszorg Noord, dat eveneens voor 50 procent in het bedrijf Stadsgarderobe deelneemt.

De studenten Anne Willem Pranger (23), Jonathan Schaap (28) en Jos Maatje (23) hebben de behoefte aan een stadsgarderobe onderzocht en die blijkt groot. “We hebben een enquête onder 409 studenten gehouden en hun gevraagd hoe vaak ze in Groningen op stap gaan en of ze wel eens een jas kwijtraken. Veel horecazaken hebben geen garderobe, waardoor jassen rondslingeren. Op grond van de resultaten denkenwe dat in de stad jaarlijks achtduizend jassen worden gestolen of zoekraken. Afgezet tegen de totale studentenpopulatie krijgt 90 procent van de studenten daar in een periode van vijf jaar mee te maken,” aldus Schaap.

Vandaar dat de drie de markt voor hun nieuwe bedrijf gunstig inschatten. Het is de bedoeling dat de stadsgarderobe zowel overdag als ’s avonds geopend is. Dat moet gebeuren in een pand in de Poelestraat waarin, naast een ijssalon, voorheen een kapperszaak was gevestigd.

Bron: Dagblad van het Noorden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s