Schilderijen, tassen en sieraden in het Koetshuis van Wagenings museum

Drie Gelderse kunstenaressen exposeren in het Koetshuis van het Wagenings museum De Casteelse Poort – Henny van Daalen met schilderijen, Ankie Martens met tassen en Gabrielle Bolt met sieraden van glas.

Ankie Martens - Tassen-mode

De opening van de expositie is op zondag 27 februari om16.00 uur en de expositie blijft staan t/m 3 april 2011

Henny van Daalen uit Valburg schildert vol fantasie en vrolijkheid kleurrijke doeken waarop vaak vrouwen afgebeeld staan. Zij houdt van mooie stoffen en dessins en kan genieten van de glans en nuances van kleuren. De rode en paarse tinten worden verrijkt met glimmers.

Haar schilderijen hebben iets theatraals en lijken geïnspireerd door muziek, opera en poëzie. Haar werk bestaat uit vele lagen, er is altijd meer te zien dan je verwacht…

De tassen van Ankie Martens (Arnhem) zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt. Haar tassen zijn gedecoreerd en samengesteld uit verschillende stoffen en materialen. Niet alleen de buitenkant wordt gekenmerkt door verrassende details. Ook binnenin vindt men spannende en aparte elementen.

Ankie Martens - Tassen-mode

Er zijn ook tassen te zien met afbeeldingen van schilderijen van Henny van Daalen.

De derde kunstenaar Gabrielle Bolt (Heteren) is createur van glaskralen. Met deze handgemaakte en mondgeblazen kralen maakt zij sieraden die stuk voor stuk uniek zijn in ontwerp en kleurgebruik.

Naast haar eigen creaties van glas, maakt ze gebruik van gerecycled glas uit Afrika, natuurlijke materialen zoals hout, schelp, klei en steen. En dit alles wordt gecombineerd met sterling zilver 925.

 

Bron: CultuurNet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s