Oude handwerktechnieken zijn helemaal van deze tijd, zoals bij Dolce & Gabbana

AMSTERDAM – Oude handwerktechnieken komen steeds meer terug in het modebeeld. Bekende ontwerpers en modehuizen maken momenteel veel gebruik van het traditionele breien, weven, borduren en haken. In de expositie Hoezo tuttig?, die maandag opent, laat het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje zien dat deze technieken helemaal van deze tijd zijn.

Dolce & Gabbana - Tassen-mode

Het museum vergelijkt onder meer oude en nieuwe tassen, die met dezelfde technieken zijn gemaakt. Verder zijn exemplaren te zien van ontwerpers als Dolce & Gabbana en Missoni, die dit seizoen gebruik maken van breiwerk. Valentino werkt met kant en Lulu Guinness laat borduurwerk terugkomen.

Tassenmuseum Hendrikje vertelt in de expositie ook hoe bepaalde technieken werken en wat de gevolgen van de moderne ontwikkelingen hierop zijn geweest. De liefde voor het vak en de techniek blijkt volgens het museum van alle tijden, maar de ontwerpers kiezen tegenwoordig wel voor andere materialen. Zo komen plastic zakken, plastic draden en zelfs snoepzakken voorbij.

De expositie is tot en met 11 september te zien. Gedurende de tentoonstellingsperiode organiseert het museum ook een inloopbreicafé en vinden er diverse handwerkdemonstraties plaats.

 

Bron: De Telegraaf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s