Het Leerlokaal voor je eigen opleiding tot tassenmaker

Het leerlokaal is een atelier voor leerbewerking bedoeld om mensen met een interesse in mode, design en in het bijzonder leerbewerking samen te brengen. We zijn gevestigd in een historisch en monumentaal pand in de dynamische Arnhemse wijk, het spijkerkwartier.

Het Leerlokaal - EEF Bags - Charlotte Evers - Tassen-mode

In het Leerlokaal wordt  een opleiding tassenmaken  aangeboden in deelmodules maar ook als jaaropleiding. De opleiding in deelmodules bestaat uit 10 losse modules van gemiddeld 20 uur. Van basismodule (voor absolute beginners) tot gevorderd. Je kunt ook kiezen voor  de intensievere jaaropleiding waar je elke week een dag met je passie bezig kunt zijn en sneller in staat bent om je eigen label te starten. Ook zijn er workshops voor onderdelen of het maken van andere lederen accessoires zoals riemen, etuis en dergelijke.

Jaaropleiding
De opleiding omvat een totaalpakket, waar naast de verschillende technieken onder andere ook aspecten als het ontwerpen van een collectie en materiaalkennis aan bod komen. Ook gaat de opleiding door middel van  verschillende gastcolleges in op de vraag wat komt er kijken bij het in de markt zetten van een tassenlijn. Om een optimale begeleiding te kunnen garanderen zullen de groepen niet groter zijn dan acht studenten.

Het Leerlokaal - EEF Bags - Charlotte Evers - Tassen-mode

Modules
Je begint met een basismodule waarin je leert om met verschillende machines voor leerbewerking om te gaan. Je leert hoe een tas in elkaar zit, hoe de voering in deze tas gezet wordt en verschillende manieren om ritsen te verwerken. Het resultaat is je eerste eigen gemaakte tas!  Daarna volgen modules waarin steeds een nieuwe techniek onder de loupe genomen. Voor het volgen van de cursussen bestaat een vaste volgorde, alleen de cursussen vervolg 1 en vervolg 2 zouden omgedraaid kunnen worden. Je kunt zelf bepalen hoeveel modules je volgt en ook wanneer je dit doet.

 

Bron: Het Leerlokaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s