Expositie van Petra Hartman: ‘De avonturen van Boekjas en Juweeltje’.

OOSTERBEEK – De schrijver Jan Siebelink opende op zondag 16 oktober in de Arnhemse boekhandel ONGERIJMD de expositie ‘De avonturen van Boekjas en Juweeltje’ van de Oosterbeekse kunstenaar Petra Hartman.

Petra Hartman maakte, geïnspireerd door boeken, bijzondere sieraden en tassen van papier. Een ‘alledaags’ materiaal, maar als het lezen vanaf een papieren bladzijde veel wijsheid, ontroering, geluk en verdieping kan geven, is papier zéér waardevol. Heel interessant in de tijd van digitale boeken en leren tassen.

Petra Hartman - Tassen-mode-nieuws

Bescherming voor boek
Hartman maakte onder andere een papieren tas voor een boek, een boekjas, een bescherming voor je lievelingsboek als je het wil meenemen in je tas in een volle trein. De sieraden lijken een speciale dimensie gekregen te hebben. Door het papier te beschilderen en uit te knippen kan je het schilderij ineens vastpakken. Net als de krant waar je met je vingers over de alledaagse gebeurtenissen van de dag dwaalt, zo laten de avonturen van de sieraden zich lezen.

De expositie van Petra Hartman is tot en met 25 november in ONGERIJMD te bewonderen. Er is bovendien een speciale aanbieding van een boek van Jan Siebelink met bijpassende boekjas.

Bron: Hoog en Laag en Petra Hartman

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s