Brigitte van Nylen wint Leather Design Prijs 2011

De Vlaamse Brigitte van Nylen heeft de Hester van Eeghen Leather Design prijs 2011 gewonnen. De jury, onder leiding van tassenontwerpster Hester van Eeghen, beoordeelden de ontwerpen op kunstzinnigheid, maakbaarheid, materiaal, ambacht en originaliteit van de uitwerking van het thema. Het winnende ontwerp scoorde het hoogst op al deze punten.

Brigitte van Nylen - Meptasje Leather Design Prijs 2011 - Tassen-mode-nieuws

Het thema dit jaar was het pittige meptasje. Met deze tas sloegen dames honden van zich af, gaven ze dieven een klap op hun hoofd, of hielden een winkelkarretje tegen dat de heuvel afrijdt. Een meptasje is een talisman, een wapen; zekerheid voor elke (onverwachte) situatie.

De jury, bestaande uit Hester van Eeghen, Willem Wentholt (reparateur), Sigrid Ivo (directeur Tassenmuseum), Laila Vestering (Kunstcentrum Haarlem) en Roger Hurkmans, (producent tassen), koos dit ontwerp vanwege de eigen vormtaal van een klassiek gegeven. Zij roemden vooral de eigentijdse kijk op het meptasje. Naast het feit dat met dit ontwerp een flinke mep gegeven kan worden, is het ook heel goed te gebruiken in het dagelijks leven bij voorbeeld voor een feestje of een picknick. Van Nylen heeft zeer veel oog voor detail; te zien zowel aan de binnen- en aan de buitenkant van de tas. Belangrijkst is de mooie uitvoering van de tas, waaraan goed te zien is dat de maakster het leerambacht heel goed beheerst.

Dit ontwerp wordt binnenkort in 30-voud geproduceerd en krijgt een prominente plaats in de expositie bij Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam en vanaf februari in het Kunstcentrum in Haarlem. Brigitte van Nylen, Belinda Drabble, Shanna Deurloo en Robert Jan Snoeks waren de drie genomineerden voor de prijs.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Shanna Deurloo/Robert Jan Snoeks en Belinda Drabble kregen een eervolle vermelding vanwege hun originaliteit.

Bron: Tassenmuseum Hendrikje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s