Oude flessen worden Targus-tassen

Jaarlijks gooien mensen circa 13 miljard kunststof flessen weg. En het duurt 450 jaar of langer voordat een fles is afgebroken in de natuur. Targus is creatief aan de slag gegaan met deze cijfers en introduceert als recyclingoplossing twee nieuwe laptoptassen – een rugzak en een schoudertas – voor milieubewuste bedrijven en particulieren.

Targus - EcoSpruce 15.6â-- Topload LaptoptasInterieur - Tassen-mode-nieuws

De nieuwe tassen zijn gemaakt van vezels uit zo’n 20 kunststof flessen en de productie ervan belast het milieu aanzienlijk minder dan andere tassen. Ondanks het ongebruikelijke materiaal heeft Targus geen concessies gedaan aan design of gebruiksgemak. De laptop ligt goed beschermd in een stevig gevoerd, afzonderlijk vak en daarbij is er ruimte voor documenten, een oplader en dergelijke. De tassen hebben een gevoerde handgreep en een schouderriem. Zowel de rugzak als de schoudertas heeft een professionele look, zodat ze bij elke gelegenheid gebruikt kunnen worden.

Het EcoSpruce-materiaal is geweven van 100 procent hergebruikt PET-polyester, dat afkomstig is van kunststof flessen. Dit afval kan de natuur zelf niet afbreken en leidt bij verbranding tot een hoge kooldioxide-uitstoot. De productie van de EcoSpruce-tassen belast het milieu minder dan die van andere tassen. Er is minder water nodig en het energieverbruik wordt gehalveerd. De luchtverontreiniging bij de productie is bovendien maar liefst 60 procent lager.

Het materiaal bevat geen schadelijke stoffen, voldoet aan de Bluesign-norm en heeft een Green Mark-certificaat. De tassen hebben nikkelvrije onderdelen en zijn 100 procent pvc vrij. De EcoSpruce-serie van Targus is verkrijgbaar in zwart en bestaat naast de nieuwe rugzak en schoudertas voor laptops (15,6 inch) uit twee dunnere schoudertassen – zogenaamde slipcases – voor modellen van respectievelijk 10,2 en 16 inch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s