Rags2riches verwerkt afval uit de textielindustrie tot ultra-hippe tassen

Rags2riches uit de Filippijnen is een bedrijf met een duidelijke formule. Het verwerkt afval uit de textielindustrie tot ultra-hippe tassen en vloerkleden. Op termijn winstgevend en tegelijkertijd een banengenerator.

Rags2riches - Tassen-mode-nieuws

Het onderscheidende van dit project zat in het feit dat zij vanaf het begin zijn gegaan voor kwaliteit. Dit werd opgepikt door een beroemde Filipijnse designer, die zijn naam verbond aan deze tassen. Hij ging ook ontwerpen maken en plotseling vonden de wevers (allemaal lokale vrouwen, die dit doen op de rustige uren van de dag in het eigen huis) hun tassen terug in de luxueuze topwinkels van de grootset winkelcentra. Inmiddels werken er ruim 80 lokale vrouwen aan de producten en zijn er al 8 mensen op het kantoor met de ‘rags’ bezig. En de hele community profiteert!

Rags2Riches - Riz Delapena - Tassen-mode-nieuws

De ondernemer, een priester, zag dat vrouwen uit overblijfselen van de plaatselijke textielindustrie gebruiksvoorwerpen maakten. Hij geeft deze vrouwen betere kansen en durft het aan om groot en internationaal te denken. Door samenwerking met topdesigner Rajo Laurel en met hulp van een succesvolle Oostenrijkse ondernemer uit het BiD Network verrijst er in Payatas een onderneming die vrouwen de kans geeft om hun gezin te onderhouden en hun levensomstandigheden sterk te verbeteren.

 

Bron: Higher Level en Columbus

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s