Expositie ‘Van Alkine’ tassen in bibliotheek te Renswoude

RENSWOUDE – In de vitrinekast van de bibliotheek worden leren tassen geëxposeerd, gemaakt door Alkine van der Laan.
Alkine voelde zich als jong meisje al heel vroeg aangetrokken tot tassen en schoenen. Ze vertelt dat ze net vijf was, toen ze al met de tassen en schoenen van haar moeder of tante paradeerde. Op haar veertiende begon ze haar eigen kleren en tassen te maken. In eerste instantie beperkte ze zich toen tot textiel, maar later boeide ook leer haar enorm. Waarom leer? ,,Omdat leer zo’n prachtig natuurlijk materiaal is mee te werken”, laat de exposante weten.

Alkine van der Laan - Van Alkine - Tassen-mode-nieuws

Om zich nog verder in de leerbewerking en toepassing daarvan te bekwamen, volgde Alkine diverse cursussen en workshops op het gebied van vormgeving en textiel. Maar ze ging daarin nog verder, gewoon omdat ze van haar hobby haar professie wilde maken. Vandaar dat ze ook de enige landelijk erkende tassenopleiding volgde en onlangs met succes heeft afgerond.

Het leer voor haar tassen krijgt Alkine van der Laan op kleur aangeleverd. Veel van haar tassen hebben ecologisch geverfd leer, legt ze uit. Tassen van Alkine van der Laan zijn voorzien van het label ‘Van Alkine’, omdat het ambachtelijk gemaakte leren tassen en accessoires zijn. Opvallend is ook de vormgeving, kleur en de perfecte en stijlvolle afwerking. Voor het maken van die fraaie tassen wordt door haar bijzonder mooi leer gebruikt, terwijl zo’n tas daarnaast gevoerd wordt met natuurlijke materialen. Functioneel zijn ook de vakken die je in de tas aantreft.

Van Alkine - Alkine van der Laan - Tassen-mode-nieuws

Elk model tas wordt door Alkine zelf bedacht en ontworpen in haar atelier en vervolgens met veel passie met de hand gemaakt. Alkine van der Laan maakt ook tassen in opdracht.
“Als een klant dat wenst maak ik een tas op maat of in een bepaalde kleur leer”, aldus Alkine. Ze doet het nu nog voor haar hobby, maar ze zou er graag haar professie van maken. Haar slogan is: ‘Een tas voor elke gelegenheid, een persoonlijke bondgenoot, die jouw geschiedenis deelt en bij je past’.

Onlangs heeft Alkine van der Laan deelgenomen aan een wedstrijd die was uitgeschreven door Leather Design van Hester van Eeghen. Alkine ging er uiteindelijk met de originaliteitprijs van door en was daar uiteraard best heel blij mee. Als ik vraag met wat voor soort tas ze deelnam zegt ze ‘een theepottas’. Die tas is momenteel nog tot 11 februari te bewonderen in het Tassenmuseum in Amsterdam en daarna in het Kunstcentrum in Haarlem.

De expositie van tassen van Alkine van der Laan is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek te Renswoude.

 

Bron: De Woudenberger

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s