O My Bag – Niet zomaar een tas

Door: Paulien Wesselink

Natuurlijk, een O My Bag is een tas. Een bijzonder mooie tas, dat moet gezegd. Stoer, praktisch, fashionable. Van het beste leer, maar met die authentieke vintage feel. Sophisticated, maar niet saai. Laptop-proof, maar niet lomp. De tas die je zowel naar je werk als naar de stad draagt. Kortom: de tas die je altijd al had willen hebben. Dat is natuurlijk al iets om blij van te worden, maar een O My Bag is niet zomaar een mooie tas. Een O My Bag is nog zoveel meer…

O_My_Bag - fotoTas - Tassen-mode-nieuws

Het is een tas die helpt onze kostbare planeet te beschermen. Gemaakt van een uniek soort eco-leer is een O My Bag een leren tas waar je werkelijk trots op kunt zijn. Revolutionair leerlooier Patrick Lee ontwikkelde een nieuwe vorm van eco-leer, waarbij niet alleen werd bespaard op energie, water en veiligheid, maar dat ook zonder schadelijke chemicaliën als chroom wordt gelooid. Bovendien komt dit leer niet – zoals gebruikelijk – van koeien uit Afrika of Zuid-Amerika, maar van lokale Indiase koeien. Een schoner en veiliger looiproces, een beperkte CO2-voetafdruk en leer dat wordt gemaakt met respect voor de omgeving. En zo hoort het ook.

O_My_Bag - canvas - Tassen-mode-nieuws

Maar het is ook een tas die mensen een kans biedt op een beter leven. In een klein plaatsje vlakbij Kolkata in India, wordt iedere O My Bag geboren in een poel van inspiratie. De lokale fair trade producent E.M.A. leidt minderbedeelden op en biedt ze een werkplaats in één van de ateliers. Daar werken vrouwen, gehandicapten en andere kansarme groepen samen in een sociale omgeving. Voor een eerlijk salaris, met eerlijke arbeidsvoorwaarden en onder eerlijke omstandigheden. Zo krijgen hardwerkende mensen de prijs die ze verdienen voor de tassen die ze met zoveel liefde maken. Door werk te verschaffen aan kansarme groepen in India draagt O My Bag bij aan het behalen van belangrijke Millennium Doelen: het bestrijden van armoede en de emancipatie van vrouwen. Want dit werk biedt hen niet alleen een eerlijk salaris, het biedt ze een opleiding, een vangnet en een uitzicht op een menswaardig bestaan.

Een tas die de wereld een beetje mooier kan maken. Kan dat? Ik geloof van wel. Met de keuzes die wij maken aan de kassa kunnen we de wereld veranderen. Met onze keuzes kunnen we een wereldwijde vraag creëren naar producten die met respect voor de natuur gemaakt zijn en een vuist maken voor eerlijke handel. O My Bag creëert een ontmoeting tussen fair trade en mensen die van mooie dingen houden. En laat hen zien dat er maar één ding mooier is dan een leren tas: een leren tas met een goed verhaal. Een verhaal met een diepere boodschap, gebracht met een knipoog.

Dat is O My Bag: Niet zomaar een tas.

 

Bron: O My Bag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s