Longchamp werkt samen met Mary Katrantzou om een tassen collectie te ontwerpen

2012 is goed gestart voor de Griekse printdesigner Mary Katrantzou. Ze won de British Fashion Award voor opkomend talent, ontwierp een collectie voor Longchamp en Topshop, en zag de verkoop van haar eigen collectie verdubbelen.

Mary Katrantzou - Longchamp - Tassen-mode-nieuwsMary Katrantzou (rechts)

Hoe kwam Longchamp bij u terecht?
Katrantzou: Sophie Delafontaine (artistiek directeur van Longchamp) zetelde in de jury van de Andam Awards, waarvoor ik genomineerd was. Ze volgt mijn werk al enkele jaren en vond mijn stijl goed bij het merk passen. Op het moment dat we elkaar ontmoetten, waren ze al volop bezig met de lente/zomer. Het thema, East meets West, sprak me onmiddellijk aan, omdat het aansloot op mijn vorige wintercollectie rond opulente interieurs.

Mary Katrantzou - Longchamp - Tassen-mode-nieuws

Hoe hebt u beide elementen samengevoegd?
Ik maak een collage van elementen uit verschillende bronnen en creëer zo een hyperrealistische wereld. Een van de tassen representeert een westerse setting, de imposante trap van Longchamps Maison Unique in New York, die transformeert in een oosters geïnspireerde aquarium.

Wat betekent dit voor uw carrière?
Longchamp is een erfgoedmerk, wat maakt dat je er als jonge designer veel van kunt leren. Het was een interessante oefening om mijn prints, die ik normaal als een sculptuur rond het lichaam drapeer, toe te passen op een ander, vlakker canvas. Bovendien zijn de tassen veel toegankelijk dan mijn jurken. Ze kunnen dienen als opstapje naar mijn eigen collectie.

 

Bron: Weekend

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s