5 studenten van het Sint Lucas uit Boxtel, ontwerpen tas van leer uit treinbanken

2ndare bestaat uit vijf studenten met een passie voor creativiteit en ondernemen. Naast hun opleiding zijn zij een mini-onderneming gestart. Bedrijven en organisaties vernieuwen hun interieur met regelmaat door innovatie en imago verbetering. Hierdoor ontstaat maandelijks ontzettend veel overbodig afval. 2ndare kreeg het idee om hier op een creatieve manier iets tegen te doen.

2ndare - Tassen-mode-nieuws

2ndare is zich gaan verdiepen in de Nederlandse Spoorwegen, en is nieuwsgierig geworden naar wat zij doen met afval. Treinen worden namelijk met regelmaat vernieuwd. De NS hergebruikt al een groot procentueel aantal van het treinmateriaal. “Zij waren ontzettend enthousiast over het feit dat wij hen nog een handje wilde helpen. Wij hebben een designtas ontworpen van het skai dat van oude treinbankjes afkomt. Dit is prachtig en sterk materiaal en het is zonde als dit niet nog een tweede kans krijgt! Een tweede kans, een tweede durf, durft u ook?”

2ndare heeft tijdens de Marktdag van Jong Ondernemen in Den Bosch de prijs voor het beste mbo-bedrijf gewonnen. Volgens de jury waren deze studenten ‘de absolute uitblinker’ van de Marktdag.

2ndare verkoopt trendy tassen die gemaakt zijn van het leer van oud treinmeubilair. De jury roemde het unieke trendy product dat de studenten voortbrengen. ”Het is een goed doordacht, duurzaam …concept dat met een geweldige spirit door de studenten wordt gepresenteerd”, licht jurylid Gerald Verweij het unanieme jurybesluit toe. De prijs bestond uit een cheque van 300 euro.

Bij de Company Launch in januari, georganiseerd door Jong Ondernemen in Tilburg, haalden ze een gedeelde eerste prijs.

2ndare tas - Tassen-mode-nieuws

Deze diepgroene designtas is gemaakt van skai afkomstig uit oude NS-treinen. Bij aankoop van deze tas is op een leaflet te zien welk banknummer uit welk treinstel u gekocht heeft. U bent dan eigenaar van een uniek stuk, ontzettend sterk materiaal dat al zo’n 25 jaar mee gaat. Deze multifunctionele tas is afsluitbaar door middel van twee drukknoppen, voorzien van een smart Phone vakje, een iPad vak en heeft een verharde bodem van kunststof. Voor 99,- Euro bent u eigenaar van deze tas van 2ndare.
Let op: De oplage is beperkt!

 

Volg 2ndare op Facebook en Twitter
Bron: 2ndare

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s