Populaire tassen van Bill-Brown in mooie stof/style combinaties

Bill-Brown
Bill Brown is in 1992 begonnen met het maken van meubels in Spanje, terwijl hij werkzaam was voor Andre Forrer, een Nederlandse beeldhouwer. Door Andre leerde hij het belang van natuurlijke symmetrie en eenvoud in al zijn werk. Zijn verlangen was aanvankelijk om eenvoudige opvouwbare meubels te maken van hout in combinatie met mooie Indiase stoffen.

Sinds 1997, toen hij zijn ontwerpen in het Verenigd Koninkrijk begon te verkopen, omvatte het assortiment een opklapbare tafel en kruk, oprolbare bedden, een hangmat, een Directeur’s stoel, picknick- en kinderstoel en een piramidetent.

Bill-Brown Christina Medium jb Lisette tassen tassen-nieuws.nl tas

Tassen
Ondanks dat Bill-Brown altijd op zoek was om andere producten te maken, was het puur toeval dat hij tassen begon te maken. Uit een mand vol met stoffen die hij had liggen, maakte hij een aantal tassen voor de lol als kerstcadeautjes voor zijn vrienden en familie. Ze waren een groot succes en Bill besloot om zijn geluk te beproeven en ze te verkopen op lokale fairs en markten.

Productie
Eenvoudig, functioneel en bescheiden geprijsd zijnde, werden de tassen erg populair. De verkoop groeide al snel uit tot een niveau dat Bill-Brown niet kon bijhouden en vanaf dat moment nam hij twee thuiswerkers in dienst om de tassen te maken. De vraag naar de tassen bleef stijgen in zulke mate dat de productiecapaciteit overschreden werd, met als gevolg dat ze nu met de hand gemaakt worden in Kerala (Zuid-West-India) op dezelfde locatie waar het eigenlijke weefsel is geweven en de katoen wordt verbouwd.

Assortiment
Het assortiment van de tassen bleef maar groeien en bereikte zo ongeveer 100 stof/style combinaties. Inmiddels zijn er niet alleen maar tassen! Er zijn ook hoedjes en een aantal nieuwe producten, waaronder een reeks van keukenschorten en de uiterst populaire roll-up bedden die beschikbaar zijn in verschillende soorten en maten.

Bill-Brown reversible hat mr Deborah tassen tassen-nieuws.nl tas

Het bedrijf is gegroeid door de vraag, op dit moment zelfs met vijf toegewijde en enthousiaste medewerkers. De verkoop gaat voornamelijk via zelfstandige winkels en boetieks, maar ook rechtstreeks aan het publiek via hun website. In Nederland is het op dit moment te koop via Zoeksale.nl Men kan Bill Brown-producten vinden in heel Europa en in Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Canada.

Milieu
Bill is zijn roots niet vergeten en dringt erop aan dat de productie van zijn tassen zowel milieu-en arbeidsvriendelijk is. Dit is des te makkelijker voor hem door de uitstekende, ethische benadering van het bedrijfsleven door de eigenaar van zijn Indiase fabriek.
Na Bill’s kleine huisje in Sussex ontgroeid te zijn, is het bedrijf onlangs verhuisd naar een groter pand in de South Downs in de buurt van Brighton. Met heldere nieuwe kleuren en spannende ontwerpen in de nieuwe series, en met nieuwe klanten om zijn producten te kopen, zou Bill Brown’s tassen, hoeden, bedden of schorten boven aan de lijst moeten staan!

Bron: Bill-Brown

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s