Clio Goldbrenner, econome met een eigen handtassenlijn

Drie jaar geleden brak Clio Goldbrenner (27) een veelbelovende carrière in de marketing af om haar eigen handtassenlijn te starten. Vandaag heeft ze meer dan vijftig verkooppunten in acht landen.

Clio Goldbrenner - Tassen-mode-nieuws

Clio heeft een diploma van de Brusselse managementschool Ichec: “Een studie economie biedt een stevige basis. Na mijn kandidaturen specialiseerde ik me in finance – ik speelde op m’n twintigste al met het idee van een eigen zaak en dan helpt een basis van boekhouding en recht. Ik wou filmproducent worden en deed meerdere stages in die wereld.”

Met haar diploma op zak wou Clio snel aan de slag: “Ik had geen zin om te wachten op een job in de filmindustrie en begon bij een gerenommeerde multinational.” Als product manager voor L’Oréal mocht Clio reizen, budgetten beheren en nieuwe producten lanceren: “Ik hield van het teamwork en de dynamische sfeer. Elke presentatie die ik gaf, maakte ik net dat beetje anders. Af en toe voelde ik me wel geremd door de krijtlijnen, uitgezet in Parijs.” In de lente van 2010, net na een vakantie, gaf Clio er de brui aan: “Mijn collega’s vielen uit de lucht maar mijn drang naar onafhankelijkheid was te groot.”

Clio Goldbrenner - Collection Printemps - Été 2012 - Tassen-mode-nieuws

Dat Clio Goldbrenner voor handtassen koos, lijkt voorbestemd: haar ouders ontwierpen tassen voor Etam en Veritas. Zelf verklaart ze het met een anekdote. Op reis in Chicago in 2009 droeg ze een hippe bontmuts of chapka, waarop ze zo veel reactie kreeg dat ze voor het eerst besefte welke impact modeaccessoires hebben.

De start van haar eigen zaak was geen sinecure: “Geen enkele bank geeft een 24-jarige een lening, zolang die geen eerste balans kan tonen. Toch had ik geld nodig voor mijn reizen, staaltjes, mijn website en om mijn eerste leveranciers en producenten te betalen. Gelukkig  investeerde mijn vader in mijn zaak.” Haar leeftijd of vrouw-zijn speelden verder weinig rol: “Ik ben zelfbewust en overtuigend bij onderhandelingen en krijg meestal het nodige respect.” Haar aangeboren vastberadenheid maakt dat Clio niet wakker ligt van de risico’s van haar carrièreswitch: “Ik werk planmatig en geloof in mijn merk.  Ik verspil geen energie aan zorgen.”

Clio Goldbrenner - Clio - Tassen-mode-nieuws

Na drie jaar hard werken – ook in het weekend – verwacht Clio dat ze zich binnenkort voor het eerst een salaris kan uitbetalen. Recent verhuisde ze haar hoofdkantoor van haar eigen appartement naar een Brusselse loft.  Ze is tevreden over haar traject: “Aan mijn studie en werkervaring dank ik mijn commerciële inzicht. Ik ontwerp tassen die mooi en apart zijn maar tegelijk praktisch en technisch realiseerbaar. Bovendien weet ik hoe ik mijn merk wil verkopen.” Clio Goldbrenner is een handtassenmerk met een helder concept: elke collectie bevat zeven modellen, geïnspireerd op de zeven muzen (waarvan Clio er één is, red.) en elk ontwerp bevat een stukje goudstof als knipoog naar de (achter)naam van de ontwerpster. Die voelt zich nauw verbonden met haar merk:  “Waar mogelijk ga ik zelf met mijn koffer modellen op bezoek bij potentiële nieuwe verkooppunten. En omdat het belangrijk is dat beroemdheden met je tassen gezien worden, werk ik daaraan.” Ségolène Royal is al een fan. Madonna en Vanessa Paradis staan op Goldbrenners wishlist. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: Vacature.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s