Ontwerpster Dorra Thomassen laat 20 jaar tassen zien in museum Oud-Overschie te Rotterdam

OVERSCHIE – ‘De Boogtas’, ‘De Klep’, ‘Het Schuitje’, het zijn namen van tassen die Dorra Thomassen in de afgelopen twintig jaar maakte. Ze zijn op een kleurrijke overzichtstentoonstelling van haar werk te zien in museum Oud-Overschie van 25 maart tot en met 24 juni.

Dorra Thomassen - Tassen-mode-nieuws

Tassenmuseum
Afgelopen zondagmiddag werd in museum Oud-Overschie door Sigrid Ivo, directeur van het Tassenmuseum Hendrikje, een expositie geopend van tassen, gemaakt door Dorra Tomassen. Sigrid Ivo is in het dagelijks leven conservator van het druk bezochte Tassenmuseum Hendrikje aan de Amsterdamse Heerengracht. Dorra Tomassen woont al bijna twintig jaar aan de Oude Kleiweg in Overschie, maar heeft een atelier en winkel aan de Josephstraat in het hartje van de Rotterdamse binnenstad: Tassenatelier Dorra.

Beide dames kennen elkaar al sinds de opening van het Amsterdamse tassenmuseum zo’n vijftien jaar geleden. Verschillende malen exposeerde Dorra Tomasssen met de door haar eigenhandig gemaakte tassen in het Tassenmuseum. Maar nu eens een complete en kleurrijke overzichtstentoonstelling in het Overschiese museum.

Dorra Thomassen - Tassen-mode-nieuws

Expositie
Vele tientallen liefhebbers van haar tassen, maar ook toevallige bezoekers van het museum waren getuige van de gezellige opening, begeleid door harmonieuze Italiaanse zang uit Napels en (mandoline)muziek. Sigrid Ivo complimenteerde Dorra met de originele opstelling van haar oude en nieuwe werk, voor een deel midden in de Melkfabriek opgehangen. Natuurlijk hoopt Dorra hier ook van de door haar gemaakte tassen te verkopen, maar de expositie wil vooral een compleet beeld geven van dit veelzijdige tassentalent uit Overschie.

Rotterdam
Dorra Tomassen is op verschillende manieren aan Rotterdam gebonden. Zij woont en werkt hier maar heeft ook iets met de stad en met Overschie en het bijzonder. Bepaalde artistieke meerwaarde heeft de ‘Maastas’, ontworpen ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van haar tassenatelier. Het soepele gestroomlijnde ontwerp van deze tas heeft iets van een watergolf.

Engelien van den Dool
In samenwerking met stoffenontwerpster Engelien van den Dool wordt voor de expositie een speciale nouveauté uitgebracht. Deze is evenals diverse andere tassen op bestelling te koop. Want iedere tas van Dorra is handgemaakt stukwerk en er wordt de grootste aandacht aan besteed. Er is geen voorraad van. Dierenliefhebbers opgelet, want Dorra verwerkt geen dierenhuid maar maakt alle tassen van kunststof.

Dorra Thomassen - Tassen-mode-nieuws

Museum
Uiteraard was deze expositie een goede aanleiding om in de eigen verzameling van het museum na te gaan hoeveel tassen daar aanwezig waren. Dat waren ongeveer dertig tassen en mandjes, voor deze gelegenheid eveneens opgesteld, maar wel in het oude gedeelte van het museum. En daaronder zijn nog verschillende 19e en vroeg 20e eeuwse exemplaren. Dat alles is iedere zondag en de eerste zaterdag van de maand gratis te bezichtigen tussen 14.00 en 17.00 uur. Tijdens het Rondje Overschie op 1 april al vanaf 12.00 uur. Groepen op afspraak onder tel. 010-4158864.

Bron: Overschiese Krant en Dorra

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s