Japanse boodschappentas biedt bescherming bij aardbeving

Om ervoor te zorgen dat je zelden zonder veiligheidshelm de deur uitgaat, bedacht Grappa een boodschappentas en veiligheidshelm in één.

Geen overbodige luxe in een land waar het zo regelmatig rommelt. Sinds de aardbeving en tsunami die Japan vorig jaar troffen, is het land nog alerter en voorzichter dan het al was. Om het zekere voor het onzekere te nemen, dragen veel Japanners een opvouwbaar helmpje bij zich, zoals bijvoorbeeld de opvouwbare Tatamet.

Grappa Bag - Tassen-mode-nieuws

Zulke helmpjes kun je vergeten mee te nemen. Wat nou als je je helm kunt gebruiken om andere dingen te dragen? Je tas vergeet je niet zo snel, dachten ze bij Grappa. Dus voerden ze een boodschappentas met het soort piepschuim dat ook in normale veiligheidshelmen zit en naaiden voor het kijkgemak een rooster in de zijkant. De hengsels doen ondertussen dienst als kinsluiting.

Grappa - Hollywood Air - Tassen-mode-nieuws

Tijdens tests bleek dat de boodschappentas klappen minstens zo goed absorbeert als de zestien noodhelmen die Grappa er tegenover had gezet. De veilige tas komt in twee varianten en is opgerold ongeveer zo groot als een opvouw-parapluutje. De helmtassen kosten ongeveer een tientje, daar hoeft de Japanner het niet voor te laten. De fabrikant hoopt dat de tassen door de lage prijs snel overal beschikbaar zijn en voor geval van nood ook in veel winkels komen te hangen. Tof maar veilig de straat op kan trouwens ook op een andere manier.

Bron: BRIGHT

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s