Studenten Sint Lucas exposeren in Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje toont van 2 mei tot 3 juni tassen die zijn gemaakt door de eindexamenkandidaten van Sint Lucas, één van de weinige opleidingen voor tassenontwerpers in Nederland. Tijdens deze tweejarige opleiding leren de studenten het ambacht van tassen maken. Dit jaar was de opdracht om een (kleine) shopper te maken.

Met de expositie wil het museum ruimte geven aan aankomend talent en laten zien wat de opleiding inhoudt. 22 volwassenen studeren dit voorjaar af aan de academie. Het zijn veelal mensen werkzaam in andere beroepsgroepen die alsnog voor een creatieve richting kiezen.

Robert Jan Snoeks - Sint Lucas - Tassenmuseum Hendrikje - Tassen-mode-nieuws

Opdracht
De shopper mocht maximaal 25 bij 25 cm meten, maar studenten waren vrij in de keuze van vorm, materiaal, fournituren en handvatverwerking. Ze kregen maximaal drie dagen de tijd om de tas ontwerpen en produceren. Het resultaat is een in kleur, materiaal en vorm zeer gevarieerde en originele expositie, waarin het talent en de creativiteit van de nieuwe lichting tassenontwerpers goed zichtbaar is.

Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld. Met een collectie van meer dan 4.000 tassen biedt Tassenmuseum Hendrikje een overzicht van de geschiedenis van dit dagelijkse gebruiksvoorwerp.

Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. In 2011 ontving het museum de Time Out Award voor Best Specialty Museum van Amsterdam.

Bron: Mode Maken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s