by-Lin - tulip - Tassenmuseum Hendrikje - Tassen-mode-nieuws

Aan by-Lin door de natuur gegeven tassen in expositie bij het Tassenmuseum

Tassen van by-Lin: ‘De natuur als inspiratiebron’.
Bij Tassenmuseum Hendrikje zijn van 5 juni tot en met 5 augustus 2012 tassen van de Nederlandse ontwerpster Linde van der Poel (1979) te zien. by-Lin’s complexe en creatieve vormen, die zorgvuldig en in detail zijn afgewerkt, vinden hun oorsprong in de natuur.

by-Lin - rose - Tassenmuseum Hendrikje - Tassen-mode-nieuws

Van der Poels inspiratiebron is de Balinese natuur, in het bijzonder bladeren en bloemen. Haar tassen worden met de hand gemaakt door lokale handwerkers op Bali met producten die niet schadelijk zijn voor de natuur. De natuur in al haar facetten is van groot belang bij het ontwerpen en produceren van haar tassen.

by-Lin - sunflower - Tassenmuseum Hendrikje - Tassen-mode-nieuws

Van der Poel studeerde in 2002 af aan de kunstacademie in Enschede. Zij vestigde haar eigen atelier enkele jaren later op Bali. Vanaf het begin spelen gerecyclede producten en het milieu een grote rol in haar ontwerpen. In 2005 ontving ze de Design Award voor haar eerste tas, de Glossy, gemaakt van gevlochten stroken van tijdschriften gevonden op het Balinese strand.Inmiddels is haar meeste bekende tas de Tulip by-Lin©, die sinds 2009 ook is opgenomen in de vaste collectie van het Tassenmuseum. Directeur Sigrid Ivo: ‘’by-Lin’s ontwerpen zijn verrassend en van zeer hoge kwaliteit. De Tulip die in het museum staat, wordt erg gewaardeerd door de uitzonderlijke vorm en afwerking. Door deze combinatie zijn de tassen van by-Lin erg populair bij al onze bezoekers.’’

by-Lin - tulip - Tassenmuseum Hendrikje - Tassen-mode-nieuws

Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld. Met een collectie van meer dan 4.000 tassen biedt Tassenmuseum Hendrikje een overzicht van de geschiedenis van dit dagelijkse gebruiksvoorwerp. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. In 2011 ontving het museum de Time Out Award voor Best Specialty Museum van Amsterdam.

Bron: Tassenmuseum Hendrikje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s