Manon Garritsen - A3 Bags rood - Tassen-mode-nieuws

MANON: tassen met persoonlijkheid, eenvoud, kwaliteit en functionaliteit

Het begin
Manon Garritsen studeerde in 2001 af als stedenbouwkundige aan de TU Delft en 5 jaar later als modeontwerpster aan de Artemis Styling Academie in Rotterdam. Na 8 jaar als stedenbouwkundig ontwerper gewerkt te hebben was het tijd om de inspiratie en de vele losse ideeën te vertalen in een nieuw label: Manon.

Manon Garritsen - A3 Bags rood - Tassen-mode-nieuws

Filosofie
Manon Garritsen streeft ernaar alleen producten te maken die persoonlijk zijn en dicht bij haarzelf liggen. “Wij hanteren geen hoogdravende filosofie, maar houden vast aan de waarden die dicht bij onszelf liggen. Persoonlijkheid, eenvoud, kwaliteit en functionaliteit. Deze waarden passen we toe op alles wat we doen; het ontwerp en uitvoering van de producten, het ontwerp van onze webwinkel de keuze van onze verkooppunten en de manier waarop we omgaan met klanten en leveranciers.”

Ontwerpen
Manon begon begin 2010 met het ontwerpen van díe producten waar ze zelf, als ontwerper, behoefte aan had; eenvoudige, stijlvolle en functionele tassen om waardevolle spullen in mee te kunnen nemen. Haar eerste product werd de A3 tas; een grote vilten tas waar A3 formaat documenten en een 17 inch laptop in past. Nu is de Manon collectie uitgebreid met hoezen voor de iPad, MacBook en iPhone. In 2011 lanceerde ze haar eerste kussen collectie.

Manon Garritsen - A3 Bags  blauw - Tassen-mode-nieuws

Passie: van tas tot stad
Manon: “Het raakvlak tussen stedenbouw en modeontwerp fascineert me. De opgaven verschillen enorm van schaal, maar in beide ontwerpprocessen is zorgvuldige detaillering en goede communicatie met alle betrokkenen van groot belang voor een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat.  Eén van de belangrijkste overeenkomsten is dat je als ontwerper goed voor ogen moet hebben voor wie je iets maakt. De ontwerpen moeten niet alleen aantrekkelijk en stijlvol zijn, maar zeker ook praktisch, comfortabel en duurzaam. In het kader van duurzaamheid geloof ik erg in tijdloos en zorgvuldig ontwerp. Het streven is producten te maken die je nooit meer weg wil doen!”

Bron: Manon Garritsen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s