Tibana - Tassen-mode-nieuws

Tassen van Tibana van puur natuur door ambachtelijke bewerkingen

PUUR NATUUR
Tibana gebruikt alleen vollenerf rundleder. De huiden worden niet bewerkt met schuurmachines om rimpels, nekplooien enz.. uit te wissen. Kleine oneffenheden geven elk stuk zo een eigen karakter.  Na het looien wordt het leder doorgeverfd in een bad met aniline kleurstoffen. Er komt dus geen verflaag meer bovenop het leder. Deze ambachtelijke bewerking zorgt soms voor kleine kleurverschillen die aan het product precies zijn natuurlijke charme geven.

Tibana - Tassen-mode-nieuws

TASSEN VOOR WEER EN WIND ÉN VOOR HET LEVEN
Het materiaal waaruit de producten gemaakt zijn, is heel sterk. Bij het ontwerp van de tassen geeft Tibana daarenboven veel aandacht aan ‘degelijkheid’. Hechtingen, dikte en breedte van riemen enz. zijn goed bestudeerd. De ritsen en andere accessoires zijn van prima kwaliteit. Ze trotseren dus heel wat stormen.

Tibana - Tassen-mode-nieuws

NO NONSENSE
Tassen van Tibana zijn functioneel, gebruiksvriendelijk en veilig. De standaard opbergvakjes voor zaktelefoon, bril, pennen, sleutels en de standaard geldbeugel zorgen voor ‘orde in de chaos’. Van small tot medium tot large: voor elke gelegenheid de juiste tas. De tassen met lange schouderriemen vormen een belangrijk deel van de collectie.

Tibana heeft ze van klein naar groot, met flap of er zonder, voor ‘zware ladingen’ of voor lichte inhoud, soms heel stoer en soms verrassend vrouwelijk. De lengte van de riem bij tassen met lange schouderriem is altijd aanpasbaar. Schouderriemen die niet aanpasbaar zijn, zijn altijd berekend op winterkleren. De tassen sluiten meestal met een rits. Er is standaard een extra binnenzakje en waar mogelijk een extra buitenzakje. Dit alles kiezen zij bewust in functie van meer veiligheid.

Tibana - Tassen-mode-nieuws

PURE LIJNEN
De ontwerpers van Tibana zijn er helemaal van overtuigd: eenvoud en pure lijnen laten het natuurproduct leder het best tot zijn recht komen. Zij zoeken op pittige, originele details. Daardoor hebben de tassen uitstraling, zijn ze vaak gedurfd en ogen ze hedendaags.

MENS- EN MILIEUVRIENDELIJK
De buitenlandse partner die instaat voor de productie van de tassen van Tibana is een klein familiebedrijf. Met de producent hebben zij duidelijke afspraken gemaakt op vlak van arbeidsvoorwaarden en milieu. De medewerkers krijgen een menswaardig loon, meer dan de verplichte sociale verzekering en kunnen werken op een veilige manier. Kinderarbeid is uit den boze.

Vermits tassen een vrouwenartikel is, hebben zij besloten om vooral vrouwen – vaak alleenstaande moeders – werkgelegenheid te bieden. Met de toeleveranciers – vooral de looierijen – is een proces op gang gebracht om het looien zo milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen. Tibana verzekerd de consument dat zij in de toekomst nog meer inspanningen doen op vlak van duurzame en ethische handel. Op die manier zorgen zij samen voor meer welzijn op de hele planeet aarde.

Bron: Tibana

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s