Karen Wuytens - Jan Kuppers - The Residence - Tassen-mode-nieuws

Na aanschaf van je tas, zelf je tas redesignen en zelf repareren als nieuw concept

Tijdens Designers in Residence worden vijf weekends verschillende ontwerpers opgesloten in de tentoonstelling The Machine in C-Mine Genk. De bedoeling is dat ze met de tentoongestelde machines aan de slag gaan. Ontwerpster Karen Wuytens en product designer Jan Kuppers beten het spits af.

Karen Wuytens - Jan Kuppers - The Residence - Tassen-mode-nieuws

Tentoonstelling The Machine
Het project The Machine, Designing a New Industrial Revolution wordt georganiseerd door Design Hub Limburg (België), de netwerkorganisatie van designers in Limburg. Naast de tentoonstelling The Machine vinden deze zomer ook verschillende workshops, evenementen en activiteiten met designers plaats. Zo werd aan ontwerpers Karen Wuytens en Jan Kuppers gevraagd om in het kader van de tentoonstelling twee dagen lang te komen werken rond hun eigen idee.

Jan Kuppers - Karen Wuytens - Tassen-mode-nieuws

Design it yourself
Wuytens en Kuppers werden geïnspireerd door de Italiaanse ontwerpster Eugenia Morpurgo, die in haar project Repair it yourself een eenvoudige schoen ontwierp die telkens hersteld kan worden. “Geboeid door dit concept kwamen we op het idee om hetzelfde te doen met tassen. En we zijn dan meteen nog een stapje verder gegaan: van repair it yourself naar design it yourself, waardoor mensen de tassen niet enkel zelf kunnen herstellen, maar ook zelf kunnen maken”, zegt Wuytens.

Gerecycleerde tassen
De tassen zijn gemaakt uit recycleerbare materialen, zoals het zeil van een vrachtwagen of reclamebanner. “Het is de bedoeling dat mensen zo’n tas kunnen kopen. Wanneer je de kleur van de tas beu bent of hij gaat stuk, kan je hem openvouwen. Met het patroon dat je dan ziet, kan je met een nieuw stuk zeil heel eenvoudig een nieuwe tas maken”, legt Kuppers uit.

Na Wuytens en Kuppers is het de komende weekends de beurt aan onder meer Johan Bruninx, Dik Scheepers en Luc Daamen om hun ideeën te komen uitwerken in C-Mine. De resultaten van de residenties worden in de tentoonstelling gepresenteerd.

De tentoonstelling The Machine is nog tot 7 oktober 2012 gratis te bezoeken.

Bron: Stamp Media

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s