Tassenmuseum Hendrikje - Muldooneys Lili - Burnt Orange Snake - Tassen-mode-nieuws

Tassenmuseum Hendrikje toont tassen van Muldooneys of London

‘Old-school glamour with a modern twist’ van 7 augustus t/m 23 september 2012

Expositie en Inspiratie
Bij Tassenmuseum Hendrikje zijn vanaf 7 augustus tassen van Muldooneys of London te zien. Oprichter en creative director Marlene Naicker wordt geïnspireerd door de klassieke en simpele stijl van modeontwerpsters zoals Coco Chanel, Elsa Schiaperelli en de pioniersgeesten Diana Vreeland, Grace Coddington en Mitzah Bricard. De klassieke ontwerpen krijgen zo een moderne draai. Ook het gebruik van kleur zorgt voor een eigentijdse, luxe uitstraling.

Tassenmuseum Hendrikje - Eileen - Black & White Python - Tassen-mode-nieuws

Marlene Naicker
Marlene Naicker volgde de zomercursus tasdesign aan de London School of Fashion en richtte in 2004 Muldooneys of London op. Haar eerste collectie tassen maakte ze zelf in haar eigen garage. Inmiddels is het bedrijf gevestigd in Amsterdam en worden de tassen met de hand gemaakt met Italiaans leer bij een familiebedrijf in Zuid-India.

Tassenmuseum Hendrikje - Muldooneys Lili - Burnt Orange Snake - Tassen-mode-nieuws

Eigentijdse ontwerpen
Muldooneys of London laat zich voor elke collectie inspireren door de old-school glamour van modeontwerpsters en -iconen, maar doet daarnaast elk seizoen ideeën op in verschillende wereldsteden. Directeur Sigrid Ivo: “Muldooneys of Londen slaagt er in modern met klassiek op een bijzondere manier te combineren. De eigentijdse ontwerpen zijn ideaal voor modebewuste en elegante vrouwen van nu.”

Tassenmuseum Hendrikje - Muldooneys Allegra - Dark Blue - Tassen-mode-nieuws

Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld. Met een collectie van meer dan 4.000 tassen biedt Tassenmuseum Hendrikje een overzicht van de geschiedenis van dit dagelijkse gebruiksvoorwerp. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. In 2011 ontving het museum de Time Out Award voor Best Specialty Museum van Amsterdam.

Tassenmuseum Hendrikje - Muldooneys Thera Weekender - Bronze Metallic - Tassen-mode-nieuws

Muldooneys of London
Muldooneys heeft een uitgebreide collectie clutches. Daarnaast zijn er laptoptassen, schoudertassen en hobo’s. Muldooneys wordt verkocht in Nederland, Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Verenigde Staten, Zwitserland en in een aantal van de Golfstaten.

Bron: Tassenmuseum Hendrikje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s