Zwerfnet - Stichting Zwerfjongeren Nederland - Je hele hebben en houen in een tas - Tassen-mode-nieuws

Tassencampagne en tassenPicknick voor zwerfjongeren

Tassencampagne van Zwerfnet
Stichting Zwerfjongeren Nederland vraagt aandacht voor dak- en thuisloze jongeren met de ‘tassencampagne’. Dit doet de stichting om zoveel mogelijk mensen ervan bewust te maken dat er in Nederland ongeveer 9.000 jongeren dak- of thuisloos zijn.

Zwerfnet - Stichting Zwerfjongeren Nederland - Jessy Jess - Tassen-mode-nieuws

De tassencampagne bestaat uit een foto van je tas met daarbij kort je verhaal. En hoe meer verhalen, hoe meer mensen zien wat er speelt in de wereld van dak- en thuisloze jongeren. Daarom kun je voortaan zelf je stem laten horen op Zwerfnet. Tassencampagne online vindt plaats in samenwerking met United Voices, het landelijk platform voor (ex-)dak- en thuisloze jongeren.

Zwerfnet - Stichting Zwerfjongeren Nederland - Giovanni -  Tassen-mode-nieuws

Zet je tas op Zwerfnet
Om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven om mee te doen met de tassencampagne online, organiseren United Voices en SZN deze zomer op diverse plaatsen in Nederland kostenloos een ‘TassenPicknick’. De jongeren krijgen een hapje, drankje en zij zorgen voor enkele leuke buitenspelletjes. Tijdens de picknick helpen leden van United Voices en een SZN-medewerker met het uploaden van de tassen en bijbehorende verhalen. Jongeren die aan de picknick deelnemen, moeten als tegenprestatie (anoniem) hun tas online zetten.

Zwerfnet - Stichting Zwerfjongeren Nederland - Je hele hebben en houen in een tas - Tassen-mode-nieuws

TassenPicknick en tassencampagne
SZN startte drie jaar geleden de ‘tassencampagne’ met de slogan ‘Je hele hebben en houen in een tas’. De campagne bestaat uit foto’s van de tassen van jongeren. Deze verschijnen op ansichtkaarten en posters, met daarbij kort het verhaal van de betreffende jongere. Het doel is meer mensen ervan bewust te maken dat er in Nederland zo’n 9.000 jongeren dak- of thuisloos zijn.

Bron: Zwerfnet en Stichting Zwerfjongeren Nederland

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s